MindenegybenBlog

Hatalmas hibát követsz el, ha így főzöd a kávét.

A kotyogós szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap mint nap. De kevesen használják helyesen… Megmutatjuk hogyan kell helyesen használni! Alfonso Bialetti 1933-ban találta fel a kotyogóst, de Magyarországon csak az 1960-as években, a kávékultúra fellendülésével vált igazán ismertté. Bár a szerkezet eljutott hazánkba, a helyes használatával nem mindenki van pontosan tisztában.

Sőt…

 

A kotyogóssal otthon főzött kávékról általánosságban elmondható, hogy keserűek, pedig a két dolog nem jár kéz a kézben, de a túlnyomó többség rosszul készíti a kávét! Ugyanis mivel a kotyogósban egyszerre nagy a nyomás és magas a hőmérséklet, minél forróbb vizet kell beleönteni. A másik alapvető hiba, amit gyakran elkövetünk az, hogy letömjük a kávét. Tudod miért nagy hiba ez? 

Azért baj, ha letömködöd a kávét, mert a víz nem tudja alaposan átmosni azt.  Így nem lesz olyan kellemes ízű, mint amennyire lehetne. Fontos továbbá, hogy a kotyogóson található biztonsági szelep fölé ne kerüljön víz, másként biztosan nem lesz aromatikus a kávé.Érdekes, ugye? Fogadjunk, hogy eddig ezekre nem is figyeltél oda! Sőt! Tuti hogy te is mindig lenyomkodtad az őrölt kávét… Én mindig :)

 Persze nagyon sok múlik a kávé minőségén és a frissességén is, de ha minderre ügyelünk, biztosak lehetünk benne, hogy isteni kávét fog főzni a kotyogósunk! Tartsd be ezeket a szabályokat és meglátod, finomabb lesz, mintvalaha!

2020-10-05 08:56:11 - Mindenegyben Blog