MindenegybenBlog

Kedves ismerőseim! Fillérekből készíthető el ez a kenyér – recepttel!

Az alábbi receptet az interneten találtuk, és mi magunk is elkészítettük ezt az öregtésztás kenyeret!

Gyakorlatilag fillérekből megsüthető, fantasztikusan friss, illatos és finom!Magához az öreg tésztához az alábbiakra lesz szükségünk: fél kiló kenyér lisztre, 1 dkg élesztőre, illetve szűk három és fél deci vízre.

Fogjuk a hozzávalókat, összegyúrjuk, majd éjszakára szobahőmérsékleten letakarva hagyjuk, hogy keljen meg. Erre hagyjunk neki legalább tizenkét órát.(Nagy melegben négy óra elteltével tegyük a hűtőbe, mert a hőségben hajlamos túlkelni.)

A kenyérhez az alábbiakra lesz szükségünk: a fél kiló kenyérliszten, az 1 dkg élesztőn, valamint a 3 dl vízen kívül két-három evőkanál olajra, két teáskanál sóra, valamint negyed kiló öregtésztára.

Fogjuk mindezt és egy tálba tesszük, a tésztát simára dagasztjuk, amíg rugalmas nem lesz.Miután elkészült, letakarjuk, majd fél órán keresztül kelesztjük, majd gyúrjuk át újra, és pihenjen negyedórát.

Fogunk egy sütőformát, kibéleljük sütőpapírral, és ebbe helyezzük a már előzetesen megformázott kenyeret.Ismét keljen 75 percen át, majd melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra, tegyük bele a kenyerünket, miután bevagdaltuk a tetejét, és bespricceltük vízzel az edény és a kenyér tetejét.

50 percig süssük, úgy, hogy az utolsó 5 percben már vegyük le az edény tetejét, hogy piruljon a kenyerünk.

A kész kenyeret még forrón vízzel spricceljük, hogy szépen cserepessé váljon, miközben hűl!

Jó étvágyát kívánunk, nagyon finom lesz!

[LAPOZAS]

Hasznos volt?Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elkészíthessék!

2022-07-08 18:17:32 - Mindenegyben Blog