MindenegybenBlog

Dédapám óta öröklődik a családban ez a mestermódszer: minden évben uborkától roskadozik a családi kertünk

Nincs is jobb érzés annál, mint ha otthon termeljük meg az ínycsiklandóan finom és csodálatosan szép zöldségeket és a gyümölcsöket. Természetesen az a legjobb, ha bőséges termést hoznak a növényeink, és büszkén tekinthetünk rájuk.

Az alábbiakban olyan kis trükköket olvashatsz, melyek segítenek abban, hogy az uborkatermés a lehető legbőségesebb legyen: a növénynek egyrészt függőleges helyre van szüksége, hogy kúszni tudjon, másrészt rengeteg napsütést és sok vizet is igényel a bőséges termés érdekében.

Mindez a gondoskodás azonban önmagában nem ér semmit, amennyiben az uborkánk a kártevők prédájává válik. Az alábbiak szerint azonban ettől is megvédhetjük,  és a termés akkor valóban pazar lesz:

2 liter savót keverünk egy vödör vízbe, majd hozzá adagolunk 150 g cukrot. Mind az uborka, mint pedig a paradicsom öntözésére kiváló ez a keverék. A családban már régóta használjuk ezt a megoldást, és remekül bevált!

Még két másik technika is létezik, ami igen hatékony a hozam növelésére:

Egy szelet kenyeret kell egy vízzel teli gödörbe tennünk, és megvárni, hogy egész éjszaka ázzon benne. Reggel leszűrjük a vizet, egy kis flakon jódot öntünk a vízhez, majd megöntözzük az uborkát a vízzel. A keverék tárolható, azonban hűvös helyen tartsd, és kéthetente felhasználhatod az uborka öntözésére, amely így őszig bőséges termést hoz.

[LAPOZAS]

Egy harmadik módszer, amikor egy vödör vízhez 20 gramm szappant és 30 csepp jódot adunk. Amikor már néhány levelet hozott az uborka, 10 naponta öntözzük ezzel az oldattal, és nem lepik majd a kártevőt, és igazán bőséges termést fog hozni!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is ki tudják próbálni!

2023-03-03 15:52:29 - Mindenegyben Blog