MindenegybenBlog

Ezek voltak a legnépzserűbb nevek, mikor megszülettél:

Időről időre változik, hogy mely nevek a leginkább közkedveltek. Te tudod, hogy melyek voltak a divatos nevek, amikor születtél?

1950-es évek derekától az 1960-as évek derekáig

A lista éllovasa ekkor a lány babák körében a Mária név volt, de nagy számban születtek Évák, Erzsébetek és Ilonák. Ötödik helyen az Anna név állt.

Az ekkoriban született férfiak kiemelkedő számban kapták a László, József, Sándor, István és János neveket.

1960-as évek derekától az 1970-es évek derekáig

Fénysebességgel emelkedett a népszerűségi lista élére az Andrea név. A korábbi idősza.k első öt helyezettje közül igen népszerű maradt az Éva és a Mária név, ezeken kívül pedig a Katalin és az Ildikó 

A fiúknál a László megőrizte vezető helyét, de gyorsan tört előre a Zoltán és az Attila. Józsefek és Istvánok pedig még mindig igen nagy számban jöttek a világra.

1970-es évek derekától az 1980-as évek derekáig

Érdekes megfigyelni, hogy elsősorban az apák azok, akik szeretnék, ha a fiukat ugyanúgy hívnák, mint őket. A nőknél ez kevésbé jellemző, ezért a kislányok körében mindig is sokkal gyorsabban változott, hogy melyik a legnépszerűbb név. Az Andrea ugyan tartotta vezető helyét, de egyre több Krisztina, Szilvia, Mónika és Anita született.

[LAPOZAS]

Eközben a férfiaknál a László név, bár elvesztette vezető helyét, de még mindig a harmadik helyen maradt. A népszerűségi lista élén a Zoltán állt, második helyre pedig a Gábor név jött fel. Mögöttük felbukkant a Péter és az Attila.

1980-as évek derekától az 1990-es évek derekáig

ebben az időszakban minden gyorsuló sebességgel rendeződött át. Ritka névből az élre került az Alexandra. Nikolettek, Aniták, Krisztinák, Andreák és Tímeák követték őket.

A fiú babáknál is nagy átrendeződés ment végbe: első helyre került az élbolyban korábban nem is látott Tamás, ezután pedig a Gábor, Péter, Zoltán és a László követett.

1990-es évek derekától az ezredfordulóig

A Vivien név nagy népszerűségre tett szert, de a Viktória, a még mindig közkedvelt Alexandra, a Fanni és a régen olyan népszerű Anna is felkapottnak számított a lányos szülők között.

A férfiaknál teljes őrségváltás következett be: első helyen a Dávid, az ezüstérmes helyen a Bence, a bronzon a Dániel, majd a Tamás és Máté következett.

Az ezredfordulótól a 2000-es évek derekáig

Lányoknál a Vivien, Viktória, Fanni hármast kiegészítette az Eszter 2001-ben, majd 2002-ben a Réka. 2003-ban az Anna került az első helyre, a következő két évben pedig a Zsófia és a Dorina lett hirtelen közkedvelt.

A fiúk babáknál a Dávid, Dániel, Máté, Tamás a legnépszerűbb, majd ötödik helyen feltűnik a Bence, amely egyetlen év alatt a lista élére kerül.

2021-09-19 17:42:45 - Mindenegyben Blog