x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
Ezért nagyon különlegesek azok, akiknek van lánytestvérük
Mindenegyben Blog - 2019. augusztus 04. (vasárnap), 21:51

Ezért nagyon különlegesek azok, akiknek van lánytestvérük

Hirdetés
Hirdetés
2019 aug 04

Ezért mások.

Akik lánytestvérrel nőttek fel, talán tudnának vitatkozni ezzel az állítással, visszagondolva a temérdek veszekedésre, ajtócsapkodásra vagy irigykedésre, mégis, a bosszúságok ellenére egy kutatás során felfedezték, hogy a lánytestvérek jobbá tesznek minket.

A tanulmányt a Brigham Young Egyetemen végezték, melynek során azt találták, hogy a testvérek megléte jobban ösztönöz minket arra, hogy segítőkészek és kedvesebbek legyünk másokkal, ugyanakkor jótettekre is sarkall. Azt is kimutatták, hogy ha az embernek lánytestvére van, az még jobb, nem számít, hogy idősebb vagy fiatalabb.

Az előnyök

Hirdetés
[ ]

„Egy lánytestvér mellett védve vagyunk a magányosság, a szeretetlenség, a félénkség és a félősség érzésétől. Nem számít, hogy a lánytestvér fiatalabb vagy idősebb és az sem, hogy mekkora az életkorbeli különbség.” – olvasható a tanulmányban.

A tanulmányban 395 szülő páros vett részt, akiknek legalább 2 gyermekük volt, melyek közül az egyik 10-14 éves korú volt. A kutatók egy éven keresztül követték a családokat.

Azok, akiknek lánytestvére(i) volt(ak), egyértelmű előnyökre tettek szert.

Egyrészt, egy lánytestvér sokkal jobban képes segíteni a kommunikációs készségek fejlődését, mint egy fiútestvér. Ennek okán egy felnőtt, sokkal könnyebben ki tudja fejezni magát a szociális interakcióiban, akkor is, ha problémája van.

Mindamellett a lánytestvérek sokkal ragaszkodóbbak, érzékenyebbek és szeretetteljesebbek, mint a fiúk, így az érzelmi intelligencia is jobban fejlődik mellettük.

Védő faktor

Laura Padilla-Walker, a Brigham Young Egyetem professzora és a kutatás vezetője szerint „Amikor a gyermek felnőtté válik, ez egy hatalmas védő faktor lesz számára.”

Laura azt is hozzátette, hogy teljesen rendjén van, ha a gyerekek időnként veszekednek és harcolnak, mert így tudják megismerni és idővel helyén kezelni az érzelmeiket.

Mindazonáltal „A szeretet és ragaszkodás hiánya sokkal nagyobb probléma a testvérek között, mint a gyakori konfliktusok.”

(Tudásfája)

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be !

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés