x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Gondolatmorzsák
Advent margójára
Mindenegyben Blog - 2019. december 01. (vasárnap), 17:25

Advent margójára (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 dec 01

Advent kezdete a liturgikus év kezdete is egyben. Az ortodox egyházi év kezdete szeptember 1., Tisri hónap, a zsidó hagyományából örökölt időpont.

Az adventi időszak, jóllehet a „világ végére”, a történelmi idő befejeződésére is figyel, mégsem arra hív, hogy elkezdjük számolgatni az eseményeket, vagy jóslásokba kezdjünk. Örök kísértés volt az egyházban. A világ végéről szóló bibliai részek adatait sokszor kezdték el szó szerinti számokként és történelemként értelmezni. Vizsgálják ma is sokan az eget, a földet, hogy pontosan mi mit jelent. Pedig ebben az adventi időben mindennél jobban érezzük, hogy közeledik valami, de nem tudjuk pontosan mi az. Ezek a leírások viszont magatartásformákat tárnak elénk: a kétségbeesett, menekülő emberről, a tömegről és ezzel szemben a megváltást váró népről.

Hirdetés
[ ]

Képszerű a Biblia szava: Amikor nagy nyomorúságok jönnek el, amikor az egész világ megbolondul, amikor mindenki tömegként zúdul félelmében ide-oda - ismerős képek -, ti emeljétek fel fejeteket, mert közel van üdvösségetek. (Lukács evangéliuma 21, 25.) A nyomorúságok általában inkább lefelé vonzzák a tekintetünket. És akkor úgy járunk, mint Kain, akire Istennek rá kellett szólnia: Miért horgasztod le a fejed? Hiszen ha jót tettél, emelt fővel járhatsz. A nyomorúság a földre nyomja a tekintetet. Kain megölte Ábelt. Mi is egymás ellen fordulunk, lehorgasztjuk fejünket, pedig Isten szeretné felemelni arcunkat, hogy észrevegyük az ő kinyújtott karját.

A Szent Írás adventi kérése: Emeljétek fel fejeteket! Nézzetek fel! Lehet, hogy valami egészen mást fogtok észrevenni, mint amit eddig láttatok. Lehet, hogy ott, ahol bosszúság, ellenségeskedés, szegénység és elviselhetetlen terhek voltak, egyszerre Advent lesz. Eljövetel. Az elnehezedett szív megkönnyebbül és meglátja, hogy az élet igazi értelme a Megváltás, a Megbocsátás, a Hazatalálás.

(Fotó eredete: Szűz Mária gyermekével, 1267 Sainte-Corneille monostor, Compiegne, Franciaország)

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés