x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Gondolatmorzsák
Képtelen gyerekek a képernyő előtt
Mindenegyben Blog - 2019. december 01. (vasárnap), 17:04

Képtelen gyerekek a képernyő előtt (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 dec 01

Ha belekukkantunk egy-egy család életébe, nagyon széles skáláját találhatjuk a nevelési elveknek. De egy téma biztosan előkerül minden családban, van valami, ami minden, de minden háztartásban gond mifelénk, és ez az, hogy mennyit üljenek a gyerekek a kütyük, különösen a számítógép ellőtt.

Hirdetés
[ ]

Nemrég kimutatták, hogy a számítógép egészen valóságos erőtér. A Mirror magzinban megjelent cikk a Dr. John Hutton által vezetett kutatócsoport adataira hivatkozik. Állítása szerint " az eredmények megalapozzák feltevésüket: a képernyő előtt eltöltött időtartam valóban hatást gyakorol az agyra.” Kimutatták, hogy különösen a korai gyermekkori dinamikus agyi fejlődés szakaszában elengedhetetlen, hogy a szolgáltatók és a politikai döntéshozók megállapítsák, hogy mik az egészségügyi korlátok.

A kutatócsoport megállapította, hogy a táblagépek, okostelefonok és a tévék hatására az agy másként, illetve nem normális módon fejlődik. Azon agyterületek, amelyek felelősek a felismerés képességéért, illetve a mentális kontroll és az önszabályozás folyamatáért, nem fejlődnek kellőképpen. A 300 millió dolláros Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) tanulmányának első információs hulláma azt mutatja, hogy azoknál a kilenc és tízéves gyerekeknél, akik napi több, mint hét órát töltenek ilyen eszközökkel, a kéreg, az agy korai elvékonyodásának jeleit mutatja, ezért nem fejlődik a szenzoros információkat feldolgozó legkülső agyi réteg.

Ez a gyermek agyképe, amely jelentős képernyőidőnek volt kitéve. A fehér szín alacsonyabb szintű szerkezeti integritását mutat.

Dr. Hutton, a Cincinnati Gyermekkórház Reading & Literacy Discovery Központjának igazgatója azt állította, hogy "ez a tanulmány elsőként írja le az óvodás korú gyermekek képernyő-alapú médiahasználatának strukturális neurobiológiai következményrendszerét."

A tanulmány azt találta, hogy azoknál az óvodáskorú gyermekeknél, akik számítógépes játékokkal és egyéb digitális kijelzőhöz köthető tevékenységekkel töltik a szabadidejüket, kevesebb az agy fehérállományszintje, ami fontos szerepet tölt be az idegsejtek közötti kommunikációban. Ez rontja az agyi szervezettséget és a mielin képződését.

Hirdetés

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia most azt ajánlja a szülőknek, hogy "kerüljék a digitális média használatát 18–24 hónaposnál fiatalabb gyermekeknél". Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új ajánlása ezek szerint az, hogy kétéves koruk előtt ne ültessék semmilyen képernyő elé passzívan a gyerekeket!

A 4500 gyermek agyának letapogatásával foglalkozó tanulmány végül azt a kérdést teszi fel, vajon a képernyő ideje függőséget okoz-e, de a kutatóknak több évre van szükségük az ilyen hosszú távú eredmények megértéséhez.

A nemzetközi szervezet szerint kettő és négy éves kor között is legfeljebb napi egy órát, de inkább kevesebbet engedélyezzenek a szülők a gyerekeknek a tévé vagy más képernyő előtt, ideértve a számítógépes játékokat is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés