MindenegybenBlog

1 órája érkezett : Milliók várják az áprilisi CSALÁDI PÓTLÉKOT, DE SAJNOS később JÖN, mint ahogyan számoltál…mutatjuk az okát!

Az utalás hivatalosan a hónap első munkanapján történik, de mivel május  1. a munka ünnepe, ezért ez nem számít munkanapnak, ugyanis munkaszüneti nap! Pechünkre pont péntekre esik, ami azt jelenti, hogy hétfőn, azaz május 4-én fogják csal elutalni a családi pótlékot! Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Mivel a családi pótlék nem esik bele az AZONNALI UTALÁS rendszerébe, így a  hétfői utalást követően a legszerencsésebbek már KEDDEN  azaz MÁJUS 5-én megkapják a pénzüket, de   a  többiek, vagyis  a  legtöbb magyar család csak MÁJUS 6-án kapja  a bankszámlára  pénzét! Ez a   néhány nap sok családnak okoz majd fejtörést, hiszen nagyon sokan élnek máról holnapra.Arról nem is beszélve, hogy május 1-én szinte mindenhol, az országban rendezvények vannak, mindenféle földi jóval, így sokaknak nem lehetősége itt költeni, ugyanis nem érkezik meg a családi pótlék!

A családi pótlék havi összege jelenleg:

– 1 gyermekes család esetén 12 200 forint

– egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13 700 forint,

– kétgyermekes család esetén gyermekenként 13 300 forint,

– két gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 14 800 forint,

– három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 16 000 forint,

– három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 17 000 forint,

– tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő család esetén, valamint a gyermekotthonban, javítóintézetben, büntetés-végrehajtási intézetben vagy szociális intézményben élő, továbbá nevelőszülőnél elhelyezett tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után 23 300 forint,

– tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő egyedülálló esetén a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után 25 900 forint.

2020-05-03 15:13:28 - Mindenegyben Blog