MindenegybenBlog

1 PERCE ÉRKEZETT:Halálos baleset az autópályán! Közel 4 km-es a torlódás!A helyszínelés jelenleg is tart, a torlódás közel 4 kilométeres.

BALESETEK, TORLÓDÁSOK, RENDKÍVÜLI KÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYEK
2022. november 24. 08:07

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az M3-as autópályán, Vásárosnamény felé, a Geleji pihenőhely után, az M30-as autópálya autópálya csomópontjánál - még a hajnali órákban - egy személyautó pótkocsis teherautóval ütközött össze. Továbbra is tart a helyszínelés.

A forgalommal szemben hajtott fel az M3-as autópályára egy kocsi és egy teherautóval ütközött össze Gelej közelében.

1 óra 45 perc körül egy férfi kocsijával az M30-as autópályáról szemben felhaladt a Nyíregyháza irányába tartó M3-as autópályára – Gelej külterületén, a pálya 150. kilométerszelvényében –, ahol frontálisan ütközött egy teherautóval.

Az ütközés következtében a kocsit vezető férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt

– számolt be róla a rendőrség.

A 149-es km-nél a két belső sávot zárva tartják. Vezessenek a baleseti helyszínnél fokozott figyelemmel!A 3-as főúton, Kistarcsa belterületén, a Szabadság úton, az Eperjes úti kereszteződés közelében két személyautó ütközött össze. A 19-es km-nél a fél útpályát lezárták. 

 

Rövid időn belül két autós is rossz irányba hajtott fel az autópályára, amiért az életükkel fizettek. "Nem elég a stoptábla, sokkal erősebb figyelmeztetés kell" – értékelt a Ripost.hu.

Vasárnap délután és ma hajnalban  szinte megismétlődött a két héttel ezelőtti M5-ös autópályán történt tragédia Törökszentmiklós mellett. A 4-es főút frissen felújított, 2x2 sávos, szalagkorláttal elválasztott szakaszára a forgalommal szemben hajtott fel egy piros Suzuki, aki jó 6 kilométert hajtott szemben a forgalommal. Az út vége végzetes volt: frontálisan ütközött egy fehér Mercedessel.

A Ripost-nak nyilatkozó közlekedés biztonsági szakember szerint egyszerű a magyarázata annak, hogy a több éve vezető autósok is szembe mennek fel az autópályára vagy a szalagkorláttal elválasztott, kétszer két sávos autóútra, illetve a kisebb településeken az egyirányú utcákba:

"mert benézik".

Pausz Ferenc szerint a tilos tábla gyaníthatóan nem elégséges, és jó lenne, ha ott lenne a sárga táblás nagy tenyér, amit pár helyre már kitettek. "Ennek messziről üvöltenie kéne, akár a felirattal is, hogy erre ne! – vélekedett.

Budapest, 2011. február 15.
Az első tenyértábla Budapesten, a IX. kerületben, a Gyáli út egyik lehajtójánál. Ilyen táblákat helyez ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a fokozottan veszélyes fővárosi felhajtó csomópontokon.
MTI Fotó: Földi Imre
Budapest, 2011. február 15. Az első tenyértábla a IX. kerületben, a Gyáli út egyik lehajtójánál. MTI Fotó: Földi Imre

Budapesten húsznál is több híd-, illetve sztráda, továbbá osztott pályás felhajtójához helyezett ki a Budapesti Közlekedési Központ tenyértáblát. Ezek a másfél négyzetméteres méretükkel és rikító neonsárga alapjukkal a tekintetet magukra vonzó figyelmeztetések fekete tenyeret, Stop táblát és Stop! feliratot ábrázolva figyelmeztetik az óvatlan sofőrt. A számos autópályát és autóutat felügyelő Magyar Közút jelezte a Ripostnak, hogy a legveszélyesebb helyeken az út mindkét oldalán élénksárga behajtani tilos táblákat raktak ki. Ám a mostani baleset tanulsága az,

jó lenne, ha mindenhová kikerülnének

ezek a táblák, lehetőleg minél feltűnőbben.

Enyhíthető a baj

Hogyha a tiltások és figyelmeztetések ellenére valaki véletlenül mégis rossz irányból hajt egy főútra, akkor kapcsolja be a vészvillogót és óvatosan közelítse meg a leállósávot. Ahol nincs leállósáv, ott próbáljon meg a lehető legjobban lehúzódni. A vészvillogó alkalmazása mellett az autóban maradva hívni kell a rendőrséget, hogy segítsenek az útról való biztonságos lejutásban, olvasható a portálon.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

A 41-es főúton, Nyíregyháza határában három személyautó karambolozott. A 7-es km-nél irányonként váltakozva engedik a járműveket. Komárom-Esztergom megyében, a Tát- Tarján - Tatabánya összekötő úton, Bajna település térségében a 11-es km közelében egy autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze. Az érintett utat lezárták, kerülni Bajót felé lehet. A magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta az 5 km-t. Az M3-as autópályán, az M35-ös autópálya csomópontjánál, a 185-ös és a 187-es km között csomópontépítési munkák miatt a belső sávot mindkét irányban lezárták. Napközben megállíthatják többször a forgalmat.Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 165-ös és a 167-es km szelvények között a külső sávot dilatáció javítás miatt lezárták. A sávlezárás várhatóan két hétig lesz érvényben.A Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódóan Magyarország Kormánya 5 segítségpontot jelölt ki az érintett önkormányzatokkal és karitatív szervezetekkel közösen. A segítő pontok a következő helyszíneken találhatóak: Záhony, Ady Endre út 79. Barabás, Árpád utca 28. – Petőfi Sándor Művelődési Ház Lónya, Árpád utca 113. – Művelődési Ház Beregsurány, II. Rákóczi Ferenc utca 1. – Kastélypark Tiszabecs, Rákóczi Ferenc utca 13. – II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola Részletek: https://www.utinform.hu 

[LAPOZAS]

2022-11-24 08:15:34 - Mindenegyben Blog