MindenegybenBlog

1 perce érkezett! Gyászba borult az ország – Szörnyű hírt kaptunk ma reggelre – nagy név távozott közülünk!

Meghalt Tarr Mária

Ötvenöt éven át dolgozott a Madách Színházban, és már nyolcvan éves volt, amikor felhagyott a munkával Tarr Mária, a leghíresebb magyar színházi súgó.

„A Madách Színház mély fájdalommal tudatja, hogy elhunyt Tarr Mari, a leghíresebb magyar színházi súgó. A számos állami díjjal kitüntetett színházi szakember 89 éves volt" – írta a színház Facebook-oldalán.

TARR MÁRIA 55 ÉVEN ÁT DOLGOZOTT A MADÁCH SZÍNHÁZBAN ÉS CSAK 80. SZÜLETÉSNAPJÁN, 2014-BEN HAGYOTT FEL A SZÍNHÁZI MUNKÁVAL,

de a színháztól sosem köszönt el végleg. Mesék a súgólyukból című estje rendkívüli sikert aratott a színházrajongók körében, hiszen úgy mesélt a szakmájáról, és kulisszák mögötti életről, mint ahogy senki más

- írta a Mandiner.

Az előadásban állandó társa volt Dunai Tamás, akivel nem csak az országot, de a határon túli magyarlakta területeket is elvarázsolták a történeteikkel, melyeket könyv formában is kiadtak. 

Tarr Mária, díszlettervező férje, id. Tarr Béla kísérőjeként került a színházba, ahol épp hiányzott egy súgó. A súgó szakma rendkívüli ritmusérzéket és empátiát követel művelőjétől, hiszen előbb kell tudnia, hogy a színész hibázni fog, minthogy az megtörténne.

TARR MÁRIÁT CSALÁDJA ÉS BARÁTAI PANNONHALMÁN KÍSÉRIK MAJD UTOLSÓ ÚTJÁRA.

2023-03-18 08:48:16 - Mindenegyben Blog