x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 perce érkezett ! Sokan visszaéltek a benzinárstoppal ezért – Ők nem tankolhatnak ezután csökkentett áron
Mindenegyben Blog - 2022. március 11. (péntek), 07:50

1 perce érkezett ! Sokan visszaéltek a benzinárstoppal ezért – Ők nem tankolhatnak ezután csökkentett áron (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 11

A MOL Zrt.-nek van elég készlete és finomítói kapacitása, hogy a teljes magyar üzemanyagigényt ki tudják elégíteni. Ez a forint árfolyamának ingadozása és a kőolaj árának változása mellett is így van.

Nem rendeltetésszerű fogyasztók megjelenése, és a plusz tankolók miatt drasztikusan megnőtt a benzinkutak forgalma. Buszok, külföldi kamionok is a kutaknál tankolnak. Van, hogy kisteherautók 100-200 literes tárolóba tankolnak, de olyan is akadt, aki zacskóba tankolt. Ez visszaélés Hernádi szerint.

Hirdetés
[ ]

Akik korábban a telephelyen vették fel az üzemanyagot – buszszolgáltató, kamioncég –, azokat is a benzinkútra küldték, mert ott maximált áron vehették az üzemanyagot. A forgalom 20 százaléka az üzemanyag-forgalom tranzit jellegéből ered. Ez főként a vidéki benzinkutakat érinti – szögezte le a MOL- vezér.

A rendkívüli Kormányinfó témája igen indokoltnak tűnik, a probléma fő oka pedig a továbbra is 480 forintban megállapított nagykereskedelmi üzemanyagár-korlát. Szerdán Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, nincsen ellátási probléma, csak logisztikai. Ezt azzal magyarázta, hogy a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Az igazi probléma Hernádi szerint az, hogy a háború miatt erőteljesebben szorítják a vállalatokat, hogy ne vásároljanak Oroszországtól. Vannak vállalatok, amelyek ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek – jelentette ki a MOL elnöke. Hozzátette: földgázban még nagyobb ez a kitettség, ugyanis máshonnan nem nagyon lehet pótolni, ezért baj lenne, ha az oroszok megemelnék az árát. Ám Hernádi szerint ez senkinek nem érdeke.

A Blikk is beszámolt róla, hogy sok kúton hosszú sorok alakultak ki a benzinhiánytól való félelem miatt, a nyugati és északi országrészben az osztrák és szlovák üzemanyag-turisták is rontanak a helyzeten.címlapkép:illusztráció !Í

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés