MindenegybenBlog

1 perce jött a hír!! Részleges kijárási tilalmat vezet be egy magyar város!!!

A 8 ezer fős hajdú-bihari Polgár vezetése így döntött:

„Polgármesterként úgy vélem, hogy mindannyiunk érdekében újra nyomatékosítani kell és további intézkedésekkel még inkább erősíteni szükséges az otthonmaradás fontosságát, ezért Polgáron a 2020. március 23-30. közötti időszakra részleges kijárási tilalmat rendelek el.”

A polgármester szerint otthonmaradásra köteles:

az önkormányzat azon munkavállalója, akit az önkormányzat pótszabadság biztosításával mentesített a heti munkavégzés alól,az önkormányzat szociális ellátásában részesülő 70 év fölötti polgári lakos ésaz otthon maradó óvodás, valamint az otthoni tanulásra kötelezett általános iskolás és szakiskolás tanuló.A rendelkezés alól kivételt jelent a napi élelmiszerek és gyógyszerek vásárlása, az egészségügyi és járványmegelőzési feladatok teljesítése, valamint a napi munkába járás.-írja a 444. hu

Hogyan terjed az új koronavírus?

A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre. Fertőzött felületek és tárgyak megérintésével a vírus a kézre kerülhet, az arc, a száj, az orr érintésével bejuthat a szervezetbe. Egyelőre nem ismert, hogy pontosan mennyi ideig marad fertőzőképes a vírus a felületeken, annyi azonban bizonyos, hogy az egyszerű fertőtlenítőszerek elpusztítják.

2020-03-23 08:38:20 - Mindenegyben Blog