MindenegybenBlog

1 perce jött a hír! ÚJ MASZKVISELÉSI SZABÁLYOK! Ezentúl így kell viselni a szájmaszkokat >>>

Koronavírus: új javaslat jött a maszkokra, 12 évnél idősebb gyerekeknek is ajánlottA 12 év felettieknek leginkább akkor kell maszkot hordaniuk, ha az egyméteres távolság nem tartható.-írja a napi.hu

A 12 évnél idősebb gyerekeknek is maszkot kellene viselniük a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében, ugyanúgy, ahogy a felnőtteknek, a 6-11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) új ajánlása szerint – írja az Index az MTI-re hivatkozva.

A 12 év felettieknek különösen abban az esetben kellene maszkot viselniük, ha környezetükben nem biztosítható az egyméteres távolság az emberek között és nagy a fertőzésveszély. A 6 és 11 év közöttiek maszkviselése aszerint ajánlott, hogy mekkora a fertőzésveszély a környezetükben, a gyerek képes-e hatékonyan viselni a maszkot, tudja-e ezt felnőtt ellenőrizni, és hogy áll-e rendelkezésre elegendő maszk.

[LAPOZAS]

——-22 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 613 fő, 3695-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 847 fő. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 43%-a budapesti. 59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, amire a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs.

2020-08-23 14:57:04 - Mindenegyben Blog