MindenegybenBlog

10 PERCE ÉRKEZETT: Súlyos baleset ,kigyulladt egy autó az autópályán!! Közel 8km-es a torlódás az autópályán!

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események.

Az M1-es autópályán a főváros felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomópontban az M5-ös autópálya felé vezető felhajtó ágon aszfaltoznak. 15.00 óráig a külső sávot lezárták, így a felhajtás előtt jelentős torlódás alakult ki.

 

Kigyulladt egy autó az M7-es autópályán Kőszárhegynél. A lángokat már eloltották, de a 73-as km-nél a belső sávon halad a forgalom.

Ezt kell tenni, ha ég az autó

A katasztrófavédelem korábban azt tanácsolta, hogy ha füstölni kezd egy jármű, akkor lassan és oldalról nyissuk fel a motorháztetőt, hiszen előfordulhat, hogy a levegő-utánpótlás hiánya miatt még nincs tűz, csak izzik valami.

Hatalmas láng csaphat ki

Ha ilyenkor hirtelen felnyitjuk a motorháztetőt, az izzó, kezdődő tűz hirtelen levegőt kap, hatalmas lánggal kicsap a motorháztető alól, és súlyos égési sérüléseket okozhat. 

Fontos a gyors helyzetfelismerés

Ha van nálunk tűzoltó készülék, a motorháztetőt csak annyira nyissuk fel, hogy a résen keresztül befújhassuk annak tartalmát. Mindenképpen fontos a gyors helyzetfelismerés, az azonnali segítségkérés és az azonnali segítségnyújtás.

A magyar-román határszakaszon az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladja a 3 km-t.Erős a forgalom az M1-es és az M7-es autópálya közös bevezető szakaszán Budaörs térségében, az M3-as autópályán az M0-s autóúti csomóponttól a városközpont irányába, a 10-es főúton a solymári körforgalomtól befelé, a 31-es főúton  Maglódtól a főváros felé, az 51-es főúton Dunaharaszti térségében az M0-s autóúti csomópont előtt.Nagyon sokan haladnak az M0-s autóút keleti szektorán is, a 4-es főúti és az M4-es autóúti csomópont között  illetve a Maglód csomópont és a Pécel csomópont között, mindkét irányban telítettek a sávok.Felújítják a 13-as főutat, az M1-es autópálya és Komárom között. A munkaterületeknél szakaszosan félpályás korlátozásra készüljenek és hosszabb menetidővel számoljanak!Az M3-as autópályán Budapest irányába, a 103-as km-nél lévő Kál/Erdőtelek csomópontban munkavégzés miatt 11.00 óráig lezárták a felhajtó ágat. Kerülni a 3-as főút felé a 90-es km-nél a Nagyfüged/Ludas csomóponton keresztül lehet az autópályára.Az M6-os autópályán a 165-ös és a 171-es km közötti alagútláncban, munkavégzés miatt a Budapest felé vezető oldalt lezárták, az ellenkező, Pécs felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.Az M0-s autóút déli szektorán az M5-ös autópálya irányába, Törökbálint térségében a 3-as km-nél aszfaltozás miatt 15.00 óráig csak a belső sáv lesz járható, illetve a gyorsító és elosztó sávon is lehet majd haladni. Napközben folytatódik a „Tour de Hongrie” kerékpárverseny a Karcag és Hajdúszoboszló közötti, 191-es km-es távon. A mezőny délután fél 2-kor startol Karcagról, majd végig kerekeznek a 34-es főút - Tiszafüred - 33-as főút – Poroszló - Tiszaújváros - 35-ös főút - Polgár- Görbeháza – Balmazújváros - Hajdúszoboszló végcél útvonalon, ahol a versenyzőket rendőri kísérettel biztosítják.Az M7-es autópályán, a magyar-horvát határon Letenye határátkelő kilépő oldalán egy korábbi baleset során megrongálódott az útlevélvizsgálat célját szolgáló bódé is, melyet elbontottak. Ezért a kilépő oldal forgalmi sávjait továbbra is zárva tartják, a járműveket a buszsávon keresztül engedik, ott történik az útlevélvizsgálat is. A Híd Kárpátaljáért programhoz kapcsolódóan Magyarország Kormánya 5 segítségpontot jelölt ki az érintett önkormányzatokkal és karitatív szervezetekkel közösen.A segítő pontok a következő helyszíneken találhatóak:Záhony, Kárpát utca 4. – Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József KollégiumBarabás, Árpád utca 28. – Petőfi Sándor Művelődési HázLónya, Árpád utca 113. – Művelődési HázBeregsurány, II. Rákóczi Ferenc utca 1. – KastélyparkTiszabecs, Rákóczi Ferenc utca 13. – II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános IskolaRészletek: https:/www.utinform.huA magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 5 km-t. 

[LAPOZAS]

Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: http://www.police.hu

címlapfotó:illusztráció 

2022-05-12 09:37:07 - Mindenegyben Blog