MindenegybenBlog

11 megyére adtak ki riasztást !Vigyázzatok! Bedurvul az idő pár órán belül! Nagyon durva szélvihar csap le órákon belül! Ezekben a megyékben már elsőfokúra emelték a riasztást :

11 megyére adtak ki riasztást !Vigyázzatok! Bedurvul az idő pár órán belül! Nagyon durva szélvihar csap le órákon belül! Ezekben a megyékben már elsőfokúra emelték a riasztást : 

Nagy területen kell erősen viharos széllökésekre (> 70 km/h) számítani, de lokálisan (és hegycsúcsokon) akár 100-110 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A légmozgás csak a késő éjszakai órákban veszít erejéből. (Az időjárási helyzet függvényében akár a piros fokozat kiadása is indokolt lehet.)

Pest megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Baranya megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Bács-Kiskun megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Fejér megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Győr-Moson-Sopron megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Komárom-Esztergom megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Somogy megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Tolna megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Vas megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Veszprém megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Zala megye Jel Fok Esemény Leírás Széllökés A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
OMSZ: 2022-02-06 05:55 (04:55 UTC)  [wchx]

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.02.06. vasárnap éjfélig [LAPOZAS]

Kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

2022.02.06. 07:50 Országos Meteorológiai Szolgálat

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 fok között várható, de az északkeleti határnál pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő - írja a Met.hu.

Hétfő

Délelőttig főleg délen várható még eső, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Délután aztán a felhőátvonulásokból záporok, hózáporok alakulnak ki. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az ÉNy-i szél. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet - számolt be a Köpönyeg.

Kedd

Az eleinte napos időt követően északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estétől már kisebb eső, záporeső is kialakulhat. Erős, nyugaton viharos marad az északnyugati szél. 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerda

Reggel még rétegfelhős lesz az ég, majd napközben nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet, kiderül az ég. Fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk északnyugati szél is. 10-14 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök

Reggelre sűrű ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. Ezt követően ragyogó napsütésre van kilátás. 12 fok körüli kora tavaszi idő valószínű.

Péntek

Erősen megnövekszik a felhőzet, de csak néhol fordul elő csapadék. Az északnyugati széllel hűvösebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután 7-9 fok körül alakul a hőmérséklet.

2022-02-06 08:40:27 - Mindenegyben Blog