Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
2021. Január 1-től óriási változás jön a leleteknél, zárójelentéseknél, ambuláns lapoknál, műtéti, kezelési dokumentumoknál! Ezt kell elintéznie! Mutatjuk lépésről lépésre!
Mindenegyben Blog - 2020. október 17. (szombat), 19:39

2021. Január 1-től óriási változás jön a leleteknél, zárójelentéseknél, ambuláns lapoknál, műtéti, kezelési dokumentumoknál! Ezt kell elintéznie! Mutatjuk lépésről lépésre! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 okt 17

Korlátozhatjuk és meg is tilthatjuk egészségügyi adataink kezelését!

EZEKET A LÉPÉSEKET CSAK AZOKNAK KÖZÜLJÜK TÁJÉKOZTATáSKÉPPEN, AKIK KORLÁTOZNI VAGY TELJESEN TILTANI SZERETNÉK EGÉSZSÉGÜGYI ADATAIK HOZZÁFÉRHETŐSÉGÉT, ORVOSOK, PATIKUSOK, NŐVÉREK SZÁMÁRA!

2021. január  1-től egy olyan rendszer lép életbe az egészségügyben melyben már rengeteg adotot fognak mindenkiről feltölteni! Ezek között lesznek akár sokaknak kínos pontosk is, például, hogy dohányos-e, milyen keresőtevékenységet folytat, milyen nemi életet él, hány partnere volt eddig stb!Ezek is mind az elektronikus térbe lesznek feltöltve az összes felírt gyógyszreünk, kezelésünk, műtétünk, betegségünk mellé, így egy rendkívül átfogó képet kaphat rólunk egyetlen pillanat alatt például a kezelőorvosunk! Akit ez zavar az részben vagy egészben korlátozhatja adatait!Megmondhatja ki és milyen adatokhoz férhet hozzá!

Nos ehhez a tiltáshoz illetve korlátozáshoz adunk egy kis útmutatást!

Hirdetés
[ ]

nÉZZÜK MEG RÉSZLETESEN A RENDSZERT >>>>

Digitális Önrendelkezés

Az Ön EESZT-be kerülő egészségügyi adatait és dokumentumait csak a háziorvosa és kezelőorvosa láthatja. A gyógyszertári rendszerek csak a receptadatokat érhetik el. Önnek módjában áll szabályozni és nyomon követni az egészségügyi adataihoz történő hozzáféréseket.

Mire jó a digitális önrendelkezés?

Milyen ügyeket intézhet a digitális önrendelkezés keretében?

Rendelkezési állapotok

Hogyan önrendelkezhet?

24 órás engedély a kezelőorvosnak

Mire jó a digitális önrendelkezés?

Beállíthatja, hogy milyen EESZT esemény kapcsán kér értesítést a rendszertől Folyamatosan követheti, ki kért hozzáférést az Ön adataihoz Lehetőséget ad Önnek, hogy az EESZT által kezelt egészségügyi adataihoz történő hozzáférés szabályozza Az egészségügyi adatokkal kapcsolatos digitális önrendelkezés az állampolgároknak joga és felelőssége. A személyes adatok védelme érdekében a rendszer lehetőséget biztosít minden állampolgárnak, hogy a jövőben az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT-be) bekerülő adatainak hozzáférését szabályozza. A digitális önrendelkezés lehetőségét az egészségügyi és hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény 2015. évi CCXXIV. törvényben módosított rendelkezések teszik lehetővé.

Az ellátásunkat végző orvosok számára megjelenített adataink függnek az önrendelkezésünk során tett beállításainktól, engedélyeinktől, illetve korlátozásainktól. Az önrendelkezés során tehát járjunk el körültekintően és felelősen.

Milyen ügyeket intézhet a digitális önrendelkezés keretében?

Értesítési beállítások megadása, illetve módosítása Itt megadhatja azt az e-mailcímet, amin írásos értesítéseket fogad a rendszertől és kérheti, hogy Önnel kapcsolatos adat vagy dokumentum EESZT-be kerüléséről, vagy azokhoz kért hozzáférésekről értesítést kapjon a megadott elérhetőségre. Értesítési beállítások lekérdezése Önrendelkezési állapotok beállítása Naplóadatok lekérdezése Itt megtekintheti az Önnel kapcsolatos EESZT műveletek (lekérdezések, adatok és dokumentumok bekerülése) idősoros listáját. A listát időtartam megjelölésével szűrheti. A naplóban láthatja: művelet időpontját műveletet végző orvos nevét művelet egyedi azonosítóját műveletet végző intézmény és szervezeti egység nevét művelet jellegét művelet DÖR érintettségét (pl. a hozzáférés engedélyezésre került-e vagy sem) mely dokumentumokra vonatkozott a művelet műveletazonosító kódot Korlátozásról való tájékoztatás beállítása Eldöntheti, hogy kezelőorvosa kapjon-e információt arról, hogy érvényben vannak olyan rendelkezései, amelyek korlátozzák számára az Ön egyes adataihoz való hozzáférését.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés