MindenegybenBlog

42 fokos lázzal ment kórházba egy Xanax-al haza zavarták. Vér mérgezése volt, majdnem belehalt

Pár gondolat a tatai ügyeletről (Inter-Ambulance Zrt.)

2019.02.08-án pénteken 16:20-kor elmentem a tatai ügyeletre, mert 41,4°C-os lázam volt és felduzzadt a jobb karom könyéktől lefelé. Előtte felhívtuk őket, de nem akartak kijönni lakásra. Az ügyeletes orvos nem tudta megállapítani a problémát és adott egy Xanax-ot, hogy nyugodjak meg, mert biztos ideges vagyok. Nem voltam ideges, csak nem tudtam ülni sem a láztól, a karomat pedig nem tudtam mozgatni. Azt mondták, hogy ha úgy gondolom, menjek el Tatabányára a Sürgősségire. Mivel súlyosnak éreztem a helyzetet, elmentem a kórházba, ahol rögtön 5-6-an kezdtek el dolgozni rajtam. Az orvosok nem akarták elhinni nekem, hogy Xanax-szal hazaküldtek. Akkorra már a vérnyomásom 100/50 alatt volt, a pulzusom felment 120-ra. Rövidesen megállapították, hogy szepszisem (vérmérgezésem) van, fel kell nyitni a könyökömet, hogy el tudjon távozni a felgyülemlett váladék. A vizsgáló orvos megjegyezte, hogy Isteni szerencse, hogy bementem a kórházba, mert reggelre meghaltam volna. Intravénásan azonnal antibiotikumot és lázcsillapítót adtak, majd pár vizsgálat következett és este 9 körül már a műtőben feküdtem.Vasárnap este még egyszer meg kellett műteni, felvágták a karomat teljes hosszában, mert újra felment a lázam.

[LAPOZAS]

Már itthon lábadozok és nem tudom eléggé megköszönni a rajtam dolgozó orvosoknak és nővéreknek, hogy a profizmusukkal megmentették az életem. A karomon még mindig nyílt sebek vannak, de a mai napig tisztulnak.

Tavaly nyáron is volt a tatai ügyelettel egy afférom, 2018.06.14-én 22:42-kor övsömör gyanúval kerestem fel az ügyelet, de ők elhajtottak, hogy atópiás dermatitiszem (egyszerű bőrgyulladásom) van, ne magyarázzam meg, hogy mi a bajom.Másnap beigazolódott, hogy igazam van, mert a háziorvosom felismerte a betegséget. Ha akkor hiszek nekik, lehet, hogy a koraszülött kislányom bánta volna, mert ez neki halálos lett volna.

Ezeket csak azért írtam le, hogy ha valaki úgy érzi, hogy nem megfelelő ellátást kapott a tatai ügyeleten, akkor ne nyugodjon bele és menjen tovább, mert nagyon komoly bajok is lehetnek a következmények. Valamint szeretném, ha eljutna ez az illetékesekhez és tennének az ügyben, hogy a betegek megfelelő ellátást kapjanak.

Ezért kérem, hogy osszátok meg.Köszönöm! Ferenc bejegyzése itt olvasható :

2019-02-24 15:41:06 - Mindenegyben Blog