MindenegybenBlog

5 PERCE ÉRKEZETT a frontról: Váratlan fordulatot vett a háború! Az ukránok visszaverték az oroszokat

5 PERCE ÉRKEZETT a frontról: Váratlan fordulatot vett a háború! Az ukránok visszaverték az oroszokat

MOST ÉRKEZETT: Néhány óra alatt megölték az ukránok az – oroszok csecsen elitalakulatának egyik vezetőjét

Már pénteken jöttek a hírek, hogy tízezer csecsen harcos érkezik Ukrajnába az oroszok oldalán. Úgy tűnik, kár volt odamenniük.

Ma aztán jöttek a hírek, hogy a csecsen hadtest meg is érkezett Ukrajnába. Pár órája még az volt, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök azzal hencegett, hogy bármelyik nagyávrost simán elfoglalnák, csak nem ez a feladatuk, meg nem a civilekkel fognak harcolni.

Aztán jött a hír, hogy a hosztomeli reptérnél zajló ütközetben meg is ölték Kadirov egyik legfőbb hadurát, a 141. Kadirov Gárda Motorizált Ezred, vagyis az elit csecsen egység parancsnokát, Magomed Tusajevet. A csecsenek a történelmi hátterüket tekintve pedig nem feltétlenül azok az emberek, akik megköszönik, ha belerángatják őket valami marhaságba, ahol még a kedvenc parancsnokuk sem éli túl.

Az ukrán elnök újabb videóban adott helyzetjelentést a honfitársainak.

„Ellenálltunk az ellenséges támadásoknak, és sikeresen visszavertük azokat. A harcok folytatódnak az ország több városában és régiójában” – mondta legújabb videójában az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij hangsúlyozta, hogy Kijev és a környező városok továbbra is az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt vannak. „Áthúztuk a terveiket, nincs előnyük velünk szemben” – fogalmazott.

Az ukrán elnök szerint az, hogy az orosz hadsereg lakóépületekre irányította a rakétáit, a végső érv arra, hogy a világ Ukrajna mellé álljon, és megállítsa az inváziót.

A katonaságunknak, a nemzeti gárdának, a rendőrségünknek, a területvédelemünknek, a különleges szolgálatunknak, Ukrajna állampolgárainak azt üzenem, kérem, folytassátok a harcot. Győzni fogunk. Dicsőség Ukrajnának

– mondta Volodimir Zelenszkij.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Ukrajna győzedelmeskedni fog az orosz megszálló erők felett.

Megemlítette azt is, hogy most már az uniós országok szinte mind támogatják, hogy Oroszország ellen bevessék a legsúlyosabb szankciót, vagyis kitiltsák a globális bankközi fizetési rendszerből, azaz a SWIFT-ből. Zelenszkij elmondta, bízik benne, hogy Németország és Magyarország is lesz elég bátor ahhoz, hogy támogassa ezt a döntést. (Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek este tagadta, hogy a SWIFT letiltása Magyarország tiltakozásán akadt volna el.) Oroszország kitiltása a SWIFT-ből ugyanis nem egyszerű bojkott, azzal gyakorlatilag kizárják az országot a nemzetközi kereskedelemből, beleértve az unió számára létfontosságú energiapiacot is – erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Az ukrán elnök beszélt arról is, hogy Ukrajna kiérdemelte, hogy az Európai Unió tagja legyen, szerinte most jött el a döntő pillanat, hogy lezárják az erre irányuló tárgyalásokat.

Most jött a mindenkit érintő bejelentés! Orbán Viktor maga mondta el a rossz híreket....
[LAPOZAS]

Beszéde végén ismét felszólította az ukránokat, hogy harcoljanak az orosz invázió ellen. Üzent a külföldi önkénteseknek is, biztatva őket, hogy ha csatlakozni akarnak az ellenálláshoz, tegyék meg.

Végül oroszul üzent az oroszoknak és megköszönte mindenkinek a háborúellenes aktizmust. „Oroszok ezreit küldik ide, hogy meghaljanak és gyilkoljanak” – mondta.

2022-02-27 08:44:38 - Mindenegyben Blog