MindenegybenBlog

A Fidesz-szavazók negyede szerint a kormány felelős a válságért!

A Medián és a 21 Kutatóközpont július végén készített 1000 fős, telefonos felméréséből derült ki, hogy a fővárosi Fidesz szavazók szerint erősen megsínylik majd a megszorításokat – írja a Telex, a HVG360 által ismertetett kutatásról.

A budapesti Fidesz-szavazók 22 százaléka a kormány munkáját egyesre vagy kettesre értékelik. Emellett minden második fővárosi lakos úgy gondolja, hogy kevesebbet engedhet majd meg magának a következő időszakban.

A válaszadók egyharmada pedig attól is fél, hogy miként fizeti majd ki a rezsiszámláit, valamint a 69 százalékuk nem ért egyet azzal, hogy az átlagfogyasztás felett emelkedik a rezsi ára.

A válaszadók negyede szerint „elviselhetetlen nehézséget” okoznak majd az új árak. A kialakult helyzetért pedig a többség Oroszországot és a kormányt hibáztatja, ezek közül mindegy negyedik szavazó fideszes.

A budapestiek többsége is úgy látja, hogy a kormány nem kezeli jól a válságot. Egy ötfokú skálán 1-es osztályzatot 43 százalék, 2-est 11 százalék adott. A fővárosi fideszesek 22 százaléka ötös skálán egyessel vagy kettessel értékelte a kormány válságkezelését. 

2022-08-10 16:55:59 - Mindenegyben Blog