x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A hadkötelezettség szabályai Magyarországon: FIGYELEM! TÖMEGÉVEL KÉZBESÍTI MAJD A POSTA EZEKET A LEVELEKET! 18-50 év közöttiek figyelem!Ekkor küldi a Magyar Honvédség a behívóparancsot!
Mindenegyben Blog - 2022. szeptember 21. (szerda), 17:20

A hadkötelezettség szabályai Magyarországon: FIGYELEM! TÖMEGÉVEL KÉZBESÍTI MAJD A POSTA EZEKET A LEVELEKET! 18-50 év közöttiek figyelem!Ekkor küldi a Magyar Honvédség a behívóparancsot! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 szept 21

A következő lépcsőfoknál - ha fokozódik a helyzet - azok várhatják a behívóparancsot, akik voltak már katonák, és “szagoltak puskaport” - fogalmazott a szakértő, hiszen egy ilyen kiélezett helyzetben a hadsereg számára az a legértékesebb erőforrás, aki katonaként kapott kiképzést és így rövid időn belül alkalmazható. Itt egyre inkább azokra számíthat a hadsereg, akik kiváltak a tényleges állományból, illetve önkéntes tartalékos kiképzést kaptak, hiszen a sorkatonaság eltörlése – 2004 - óta már eltelt annyi idő, hogy az akkor legfiatalabb – 18 éves - besorozott katona is közel van a 40. évéhez, és ugyan a törvényi szabályozás lehetővé tenné, rájuk ebben a körben már nem nagyon számíthat a fegyveres erő.

Kladek azt is elmondta: egy friss behívott, aki még egyáltalán nem volt katona, csak a kiképzési időszak letelte után vezényelhető fegyveres szolgálatra, tehát ezen fiatal férfiak behívása szerepel utolsó helyen a mozgósítási tervben.

Hirdetés
[ ]

A honvédelmi törvény szerint a családosok mentességet kaphatnak a fegyveres szolgálat alól, mint ahogy a betegség miatt is kaphat felmentést a hadkötelezett.

Nemcsak fegyveres szolgálat lenne

Nem fegyveres szolgálatra viszont az ország működőképességének fenntartása és helyreállítása érdekében veszélyhelyzetben polgári védelmi feladatok, illetve rendkívüli állapot kihirdetésekor honvédelmi munkakötelezettség ellátására is „behívhatóak” a 65 évnél fiatalabb férfiak és az 55 évnél fiatalabb nők - idézte a honvédelmi törvényt a szakértő.

Kladek azt is hozzátette: költségvetési okok miatt 2003. előtt egyre kevésbé volt lehetséges, majd a jogszabály változása következtében 2010-ig teljesen lehetetlenné vált tartalékos képzést szervezni, igy mostanra jelentősen csökkent a hadköteles tartalékosok kiképzettsége. Ezen segített az önkéntes tartalékos rendszer 2010-es beindítása.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés