MindenegybenBlog

A kormány 160 ezer forintot fizet mindenkinek, aki minimum hat hónapra fel tud ajánlani egy üres szobát otthonában menekültek elszállásolására.

A kormány 160 ezer forintot fizet mindenkinek, aki minimum hat hónapra fel tud ajánlani egy üres szobát otthonában menekültek elszállásolására.

A brit kormány vasárnap bejelentette, hogy a második világháború vége óta tapasztalt legnagyobb európai menekültválságra reagálva ezentúl akkor is fogadnak ukrán menekülteket, ha az érkezőknek nincsenek családtagjaik az országban.

A kormány emellett havi 350 fontot (átszámítva 160 ezer forintot) fizet mindenkinek, aki minimum hat hónapra fel tud ajánlani egy üres szobát otthonában menekültek elszállásolására,írja a 444.hu

 Fotó: DAISUKE TOMITA/The Yomiuri Shimbun via AFP

A Reuters megjegyzi, hogy Boris Johnson igyekezett úgy beállítani Nagy-Britanniát, mint az országot, ami a háború elől menekülők megsegítésére siet, valójában a kormányát azonban sok kritika érte, mivel rendkívül nehézkesen és lassan fogadnak csak menekülteket. Kormánypárti és ellenzéki képviselők is kritizálták már, hogy a kormány elvárná, hogy a menekültek vízumkérelmet adjanak be és biometrikus vizsgálatokon essenek át, mielőtt beléphetnek az országba.

[LAPOZAS]

Az új rendszer révén magánszemélyek, jótékonysági szervezetek és vállalkozások is egy kormányzati honlap segítségével ajánlhatnak majd fel szállásokat. A tervek szerint a szolgálatás jövő héten indul.

[LAPOZAS]

Az ország lakhatási minisztere, Michael Gove elmondta, hogy az országuk Ukrajna mellett áll ezekben a legsötétebb órákban, és a brit társadalom tudja, hogy annyi embert kell áthozzanak biztonságban, amennyit csak tudnak.

[LAPOZAS]

A szobafelajánlóknak igazolniuk kell, hogy az általuk felkínált szállás megfelel bizonyos minimumkritériumoknak, emellett pedig büntetlen előéletünknek kell lenniük.

[LAPOZAS]

Az ENSZ menekültügyi szervezetének legutóbbi becslése szerint akár négymillió ember is elmenekülhet Ukrajnából az oroszok által indított háború miatt. Kétmillióan már elhagyták a hazájukat.

2022-03-13 09:40:51 - Mindenegyben Blog