MindenegybenBlog

A koronavírus jele lehet a hasmenés is – 5 tünet, ami ALIG ismert, de nagyon oda kell rá figyelni! >>>>

A koronavírus jele lehet a hasmenés is – 5 tünet, ami ALIG ismert, de nagyon oda kell rá figyelni! >>>>

Négy hónapja jelent meg a koronavírus, a fertőzöttek száma világszerte 1,7 millió fölé emelkedett, több mint 100 ezren meghaltak – szinte mind idős és krónikus betegségben szenvedő emberek -, és persze több mint 390 ezren meggyógyultak. A kutatók dolgoznak az ellenszer kifejlesztésén, valamint folyamatosan vizsgálják a vírust és annak lehetséges tüneteit. Az alaptüneteket szinte már mindenki ismeri, ezek a száraz köhögés és a láz. Azonban vannak egyéb jelek, amelyek koronavírus-fertőzésre utalnak, ezt az 5 tünetet mutatjuk be.-írta meg az origo 

1. HasmenésHa valakinek a szokásosnál többször kell vécére mennie, hasmenése van, az egy korai jele lehet a koronavírusnak.

2. SzemfertőzésAz orvosok szerint a szaglás és ízlelés elvesztése is jele lehet a koronavírusnak. A vírus belépési pontjai leggyakrabban a szem, orr és a torok területe.

Szaglás és ízlelés elvesztéseA koronavírusos betegek egy része azt mondta, első tünetük a szaglás és az ízlelés elvesztése volt.

4. “Ködös agy”Egy újabb jele lehet a koronavírusnak a mentális fáradtság. Ezt hivatalosan még nem vizsgálták tünetként, azonban a koronavírusos betegek ezt is tapasztalták.

[LAPOZAS]

Rendkívüli fáradtságEgy újabb tünete a koronavírusnak a fáradtság.

Több beteg is rendkívül fáradtnak érezte magát, mielőtt a többi tünet jelentkezett volna.

az emberek 30%-a úgy esik át a fertőzésen, hogy ugyan nincs semmilyen panasza, de esetleg fertőzhet másokat. Ez riasztó a fertőzés terjedése szempontjából.”

Mik a tünetei az új koronavírus által okozott megbetegedésnek?

Az újfajta koronavírus okozta megbetegedés leggyakrabban enyhe tünetekkel jár, láz, köhögés, légszomj, izomfájdalom és fáradékonyság jelentkezhetnek. Ritkábban súlyos kórforma alakulhat ki, ami tüdőgyulladással, heveny légzési elégtelenséggel, vagy akár szepszissel (vérmérgezés), keringési vagy több szervi elégtelenséggel járhat. Azoknál a betegeknél alakul ki gyakrabban súlyos, akár életveszélyes állapot, akik valamilyen krónikus alapbetegségben (magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegség, cukorbetegség, májbetegség, légzőszervi betegség, daganatos betegség) szenvednek.

2020-05-05 10:27:48 - Mindenegyben Blog