MindenegybenBlog

A legfrissebb tudományos számítások szerint ekkor csenghet le a járvány.

A kutatást az Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) végezte, amely a Seattle államban lévő washingtoni egyetem kutatóintézete, és ami az egész világot érintő egészségügyi mérési adatokkal foglalkozik. Érdemes lehet tehát odafigyelni rájuk, de azért fontos hangsúlyozni: bármilyen változás esetén a valóság jelentősen eltérhet a tudományos modellektől!

A kutatás szerint Magyarország a jelen helyzet alapján nincs rossz helyen a járvány kezelésében. A számításoknál a WHO és más nemzetközi szervezetek adatait, az egyes országok megelőző intézkedéseit és egészségügyi kapacitásait is figyelembe vették, így 477 várható elhunyttal számol a kutatás Magyarországra nézve, amely szélsőértékes becsléseket is ad: a legoptimistább becslés mindössze 104 magyar elhunyttal, ám a legrosszabb 1686 áldozattal számol Magyarországot illetően – írja a kutatás alapján az infostart.hu.

Nagy-Britanniának több mint 66 ezer, Olaszországnak több mint 20 ezer, Spanyolországnak pedig több mint 19 ezer halottal kell számolnia a kutatás szerint.

Egész Európában a kutatók szerint 151 ezer ember halhat meg augusztus 4-ig, amikor a kutatók szerint a kontinensen lecseng a járvány első hulláma.

2020-04-10 09:28:11 - Mindenegyben Blog