MindenegybenBlog

ALIG 2 perce jött a hír! Ettől félt minden magyar! Olyat jelentettek be a kutatók a koronavírusról, hogy a hideg rázott ki tőle….és ez bizony Önt is érinti!

ALIG 10 perce jött a hír! Ettől félt minden magyar! Olyat jelentettek be a kutatók a koronavírusról, hogy a hideg rázott ki tőle….és ez bizony Önt is érinti!

Egyre több Covid-19 fertőzésen átesett beteg van, akik zavarodottságra és a tartós fáradtságra panaszkodik.

A Washingtoni Egyetem kutatói készítették azt a tanulmányt, amely szerint egérkísérletek során kimutatták, hogy a koronavírus tüskefehérjéje - ami a sejtek megfertőzéséért felelős - át tudja lépni az úgynevezett vér-agy gátat, ami azt jelentheti, hogy a SARS-CoV-2 képes bejutni az agyba is.

Amint a tüskefehérje leválik a koronavírusról, elindul, hogy megfertőzze a sejteket, gyulladást okozva a szervezetben – ez a citokinvihar.

A kutatók szerint az, hogy a COVID-19 bejut az agyba a koronavírus sok tünetére adna magyarázatot. Az eddig is egyértelmű volt, hogy a nehézlégzésért a tüdőbe jutott koronavírusok felelnek, azonban a fáradtságért, levertségért jó eséllyel azok, amelyek az agyig is eljutottak.

A kutatók külön felhívják arra a figyelmet, hogy mivel egyelőre nem ismerjük a koronavírus fertőzés hosszú távú hatásait, senki ne vegye félvállról a vírust.

Forrás: EgészségKalauz

   

2021-02-28 17:19:20 - Mindenegyben Blog