MindenegybenBlog

Alig pár órája jelentették be! SZEPTEMBERRE OLYAN meglepetést hoz a koronavírus, amit a rémálmainkban sem gondoltunk volna…

Alig pár órája jelentették be! SZEPTEMBERRE OLYAN meglepetést hoz a koronavírus, amit a rémálmainkban sem gondoltunk volna…

Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet

Arról is beszélt: Európa legtöbb államában romlik, csak néhány országban stagnál a járványügyi helyzet, márpedig ezek a trendek néhány hetes késéssel vannak hatással a magyarországi mutatókra, így az utazási korlátozások enyhítéséről nem lehet szó. Hozzátette: a kormány sárgából a zöld zónába sorolta Norvégiát, amelynek mutatói Európa legjobbjai közé tartoznak.Gulyás Gergely kérdésekre válaszolva kifejtette, a jelenlegi európai fertőzöttségi adatokból úgy tűnik, hogy a kormánynak szigorúbb járványügyi intézkedéseket kell bevezetnie egy hét múlva, ezért szeptember 1-je utánig tartó külföldi nyaralást nem lehet felelősséggel tervezni. Hangsúlyozta, megértik, ha az előre lefoglalt külföldi utazások lemondása nehézségeket okozhat, ugyanakkor a kabinetnek tekintettel kell lennie a teljes társadalom egészségére, a járvány elleni védekezés megfelelő feltételeire, amikor meghozza az utazási szabályokat. Magyarországra a magyar állampolgárok mindig hazatérhetnek – tette hozzá.

ÚJABB TILTÓ INTÉZKEDÉSEK JÖNNEK Magyarországon! ERRE KELL SZÁMÍTANI >> TOVÁBB OLVASOM A CIKKET! >>>>>

Működik a járványügyi bevetési egység

[LAPOZAS]

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelezte: felállt és megkezdte munkáját a járványügyi bevetési egység, a kormány meghallgatta a belügyminiszter beszámolóját erről. Az egység feladata, hogy a fertőzési gócpontok lokalizálásával megakadályozza a koronavírus-járvány továbbterjedését. Az egységet a helyettes országos tisztifőorvos vezeti. Az egység feladata összehangolni az együttműködő szervezetek munkáját, hogy a lehető leghatékonyabban használják fel az erőforrásokat. Az egység jogosult indokolt esetben a helyszínen korlátozó intézkedéseket elrendelni – magyarázta.

ÚJABB TILTÓ INTÉZKEDÉSEK JÖNNEK Magyarországon! ERRE KELL SZÁMÍTANI >> TOVÁBB OLVASOM A CIKKET! >>>>>

Nem csökken a foglalkoztatottak száma

A kormány azt reméli, hogy minden hónap foglalkoztatottsági mutatója eléri az egy évvel korábbit. A gazdaság-újraindítás és a munkahelyteremtés fontosságát kiemelve arról beszélt: az idei év első felében az Európai Unió minden államában gazdasági visszaesést mutattak ki, de a magyar visszaesés kisebb az uniós átlagnál, és várakozások szerint erősödni fog ez a trend.Hozzátette: júliusban 4 millió 460 ezren dolgoztak Magyarországon, ez 2600 emberrel több a januárinál, ám néhány tízezerrel elmarad az egy évvel korábbi adattól, ugyanakkor június 15. óta a regisztrált álláskeresők száma folyamatosan csökken.A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a gazdaságélénkítésre a kormány 1756 milliárd forintot helyezett ki már, és ennek is köszönhetően a foglalkoztatási adatok terén Magyarország “kifejezetten jól áll”.

2020-08-23 17:13:36 - Mindenegyben Blog