MindenegybenBlog

ALIG pár perce jelentették be : Romlanak a számok, ÚJABB SZIGORÍTÁSOKRA KELL KÉSZÜLNI! RÉSZLETEK ITT

A NÖVEKVŐ KORONAVÍRUS-ESETSZÁMOK MIATT HORVÁTORSZÁG MÉG AZELŐTT ÚJABB SZIGORÍTÁSOKAT VEZETHET BE, HOGY LEJÁRNÁNAK A JÚLIUS 31-IG ÉRVÉNYBEN LÉVŐ KORLÁTOZÁSOK

– adta hírül az MTI a Jutarnji List című horvát napilapra hivatkozva.

A lapban azt írták: a járványügyi intézkedések a nyilvános összejövetelekre vonatkoznak majd. Jelenleg száz főben határozták meg a résztvevők felső létszámhatárát az olyan nyilvános rendezvényeken, illetve harminc főben az olyan magánrendezvényeken, amelyeket nem kötnek védettségi igazoláshoz.

EFÖLÖTT OLTÁSI VAGY GYÓGYULTSÁGI IGAZOLÁSSAL, ILLETVE NEGATÍV TESZTTEL LEHET CSAK LÁTOGATNI A RENDEZVÉNYEKET. AZ ANTIGÉN GYORSTESZTEK AZONBAN NEM ELÉG MEGBÍZHATÓAK, ÉS A HATÓSÁGOK EGYRE TÖBB HAMIS PCR-TESZTET IS KISZŰRNEK

– írták.

Az elmúlt 24 órában 191 új fertőzöttet azonosítottak, ötvennel többet, mint egy nappal korábban, így a járvány kezdete óta meghaladta a 361 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma. A vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben az elmúlt napon egy ember halt meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8239-re emelkedett. Kórházban 122 beteget ápolnak, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

[LAPOZAS]

A valamivel több mint négymillió lelket számláló Horvátországban eddig 1 599 146-an kaptak védőoltást – a jogosultak 39,4, a felnőtt lakosság 47,4 százaléka –, közülük 1 388 674-en már a második adagot is.

A szomszédos Szlovéniában szerdára 111 új fertőzöttet szűrtek ki, június közepe óta a legtöbbet, ezzel a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 257 ezret. A vírus szövődményeiben kilencedik napja senki nem halt meg, így a halálos áldozatok száma 4750 maradt. A koronavírusos betegek közül 27-en vannak kórházban, nyolcan közülük intenzív osztályon.

A valamivel több mint kétmillió lakosú Szlovéniában eddig 878 704-en kaptak védőoltást, az oltásra jogosult lakosság 42, a felnőtt lakosság 50 százaléka. Közülük 772 643-an már a második adagon is túl vannak.

MILAN KREK, A SZLOVÉN KÖZEGÉSZSÉGÜGYI INTÉZET VEZETŐJE ARRA FIGYELMEZTETETT, HOGY A DELTA VARIÁNS GYORS TERJEDÉSE MIATT ROMLIK A JÁRVÁNYHELYZET EURÓPÁBAN.

 Mindenki, aki külföldön tervezi nyaralását, javaslom, hogy augusztus 15-ig jöjjön vissza – üzente Krek.

2021-07-22 07:27:43 - Mindenegyben Blog