MindenegybenBlog

Álláspályázatra jelentkezett, és egy behajtó cég karmai között találta magát Tatabányán!

Meghökkentő történetet írt le egy városlakó aFacebook-oldalán. A történet annyit tanulságos, hogy úgy gondoltuk, mindenképpen megosztjuk önökkel:

“Álláskeresők,figyelem!!!! A 24 óra hírportálján ( Kemma) hetek óta gyanúsan erőteljesen hirdeti magát egy fiktív munkaadó! Hirdetésében a következö áll:

" Azonnali kezdéssel kiemelt bérezéssel (220 E nettó) betanított munkásokat (női, férfi munkaerőt) keresünk könnyű fizikai munkára Tatabánya és vonzáskörzetéből. Szállás, utazás biztosított 20/334-2129 20/342-7739 "

Gondoltam felhívom,kíváncsiságból-melyik lehet az a cég itt Tatabányán,ami ennyire jól fizet ? ( hahaha...... ) A következő történt:

Sokadszorra nagy nehezen felvették az egyik telefont, (a másik egyfolytában kisípol) . A munkával kapcsolatos kérdéseimre az úr nemigen ,vagy csak fél szavakkal válaszolgatott, érzésem szerint inkább minél gyorsabban le akart rázni. Ám előtte kérte,hogy a mobilszámomról küldjek neki egy sms-t,nevemmel és lakhelyemmel ellátva. Nekem már ez gyanús volt, kérdeztem is tőle, hogy minek küldjek én még külön sms-t,hiszen ha most beszélünk,fel tudja irni a számomat,nevemet,lakcímemet stb...... Erre azt mondja, jaaaa jó,akkor majd ö küldeni fog nekem nemsokára egy sms-t.... (???)

Pár perc elteltével meg is kaptam az üzenetet, melyben a nevem, és az állt hogy "Tatabánya".

Újra felhívtam az urat, kérdeztem tőle, hogy mi ez az sms,mert nem értem...ebből semmit nem tudtam meg a munkáról,tehát akkor mondana nekem valami bővebbet???? Nagyon gyorsan válaszolt,hogy azért küldte ezt az smst,hogy meg legyen a számom, (??????????) vissza fogjuk hivni-és már le is csapta a telefont.

[LAPOZAS]

Nem telt el 5 perc,és jött is a következő üzenet,a 30/ 344-4241 számról,- ami a hirdetésben nem is szerepel -

" T. Ügyfelünk! Tartozásásnak rendezése ügyében kérjük,haladéktalanul vegye fel irodánkkal a kapcsolatot. Ügyiratszám................. ,Hivj 0614599487 . Intrum "

Mondanom sem kell,ezután egy darab hívást nem kaptam a "munkával " kapcsolatban, ( mivel az nem is létezik....) viszont az Intrum-nak utánajártam a neten, ami egy bizonyos behajtó cég,mely - a cikkből idézem- " többek között a Centrum parkolási kft. és a UPC kintlévõségeit veszi meg, aztán próbálja behajtani, néha meghökkentõ eszközökkel ".

Úgy gondolom,ez a dolog simán kimeríti egyrészt az adathalászat,másrészt a csalás bűntettének fogalomkörét! Ugyanis adatokat kér el,amit ráadásul csalással szerez meg; a hirdetés félrevezető,mert az abban leírt dolgoknak a tizede nem valós!!!!

Ha valaki olvassa ezt a hirdetést,NE HÍVJA FEL!!!! “-írja a felháborodott tatabányai hölgy. boldoguljtatabanyan.blog.hu

2017-11-23 16:23:08 - Mindenegyben Blog