MindenegybenBlog

Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja.

Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja.

Bangó Margit őszintén beszélt arról, hogy mire elég a nyugdíja

Muszáj dolgoznia a nyugdíj mellett, mert nem tudna meglni nyugdíjából. Most épp kerítésre kell a pénz és dédunokája taníttatását is ő fizeti.

Költözködésen van túl Bangó Margit énekes, akinek 71 évesen, nyugdíj mellett is dolgoznia kell - írja a Story magazin.

Muszáj dolgoznom, a nyugdíjamból csak egyetlen számlát tudnék befizetni a sok közül. (...) hetvenezer forintból nem élnék meg. Kell egy új kerítés, és a dédunokám taníttatását is fizetni kell

- mondta el a művésznő a lapnak, majd hozzátette, hogy szerencséje van, hisz az ő műfajából nem lehet kiöregedni, mivel magyar nótát és cigányzenét nyolcvan évesen is lehet énekelni. Bangó Margit egyébként nincs egyedül a nyugdíj melletti munkával, erre utal legalábbis, hogy a diákszövetkezetek mintájára július 1-től megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.

Kósa Lajos: 5 nyugdíjas = 1 aktív munkavállaló

Egy ilyen új típusú szövetkezet létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A szervezeteknek - legfeljebb a tagságuk tíz százalékáig - nem nyugdíjasok is tagjai lehetnek, rájuk azonban más közteherviselési szabályok vonatkoznak, mint a nyugállományúakra. Utóbbiaknak ugyanis a szövetkezeten keresztül szerzett jövedelmük után sem egészségügyi, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, csupán 15 százalékos személyi jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel, és a munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják. 

A munkaadókkal a szövetkezet köthet szerződést bizonyos órányi munka elvégzésére, és a szövetkezet dönthet arról is, mely tagjaival, milyen elosztásban teljesíti a vállalt feladatokat.

A nyugdíjas szövetkezetek egyik kezdeményezője, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető korábban elmondta: az idősek várhatóan a kereskedelemben vagy a vendéglátásban kaphatnak majd munkát, olyan helyeken, ahol az elvégzendő feladatok egyenetlenül jelentkeznek. Kósa Lajos arról is szólt, hogy ha 100 ezer nyugdíjast sikerülne bevonni ilyen munkába, ők mintegy 20 ezer aktív korú ember munkáját tudnák elvégezni.

Bangó Margit drámai vallomása: Tudom, hogy voltak, akik már lemondtak rólam

Sokak szerint nem lesz képes felépülni.

A Bangó Margit 70. születésnapjára tervezett Papp László Budapest Sport Aréna-gigakoncert két éve halasztódik, köszönhetően a koronavírus-járványnak. Az előkészületek 2021 őszén már lázasan folytak, amikor kiderült, hogy a művésznőnek kórházba kellett mennie. Az orvosai szerint elkerülhetetlen volt, hogy műtőasztalra feküdjön. Két hónapon belül két komoly műtéten is átesett a Kossuth-díjas művésznő. Sokan voltak, akik kevés esélyt láttak arra, hogy még valaha színpadra lép.

„Bár szerettem volna gyorsan felvenni a harmadik oltást, közbejött novemberben egy műtét. És sajnos itt még nincs vége, decemberben is műtőasztalra kell feküdnöm egy kisebb beavatkozás miatt. Sajnos emiatt a vakcinát nem vehettem fel. Az orvosom dönti majd el, hogy ezek után mikor kaphatom meg” – nyilatkozta december első napjaiban Bangó Margit a , majd hozzátette: „Tudom, hogy most is felépülök!”

[LAPOZAS]

Az énekenő azóta túl van a második komoly műtéten is, a Bors arról érdeklődött, hogy érzi most magát, mennyi esélyt lát arra, hogy színpadra tud majd állni? Sokan vannak ugyanis, akik szerint nem lesz képes teljesen felépülni.

Február 22-én újra kiereszti a hangját

Tudom, hogy voltak, akik már lemondtak rólam és persze tisztában vagyok azzal is, hogy nagyon sokan aggódtak értem, amiért nagyon hálás vagyok! Azoknak, akik nem hittek bennem, azt üzenem, hogy erősebb vagyok most, mint valaha! Acalari bomba vagyok! (bomba formában) Olyan fantasztikus fizikai állapotba hoztak az orvosok, hogy most úgy érzem, le tudnám tépni a felhőket az égről! – mondta csilingelő hangon, majd így folytatta: A doktoroknak köszönhető, hogy mégis meg lesz tartva a nagykoncertem.

Bangó Margit és zenekara február 22-én lép színpadra.

2022-01-12 09:29:09 - Mindenegyben Blog