MindenegybenBlog

Bepereltek egy kakast a vidékre utazó városlakók, mert kukorékolni mert

Az idős Corinne Fesseau igazán meglepődött, amikor megtudta, hogy a kakasát, Maurice-t feljelentették a reggeli kukorékolása miatt Saint-Pierre-d’Oléron falujában.

A városokból nagy ritkán vidékre leutazó szomszédok a feljelentésben azt kérték: hallgattassák el a Saint-Pierre-d’Oléronban található kakast.

A szárnyas gazdája nagyon ledöbbent a feljelentésen, s reméli, hogy a városiak majd felfogják, hogy a reggeli kukorékolás hangja egy falu természetes velejárója.

„35 éve élek itt, de soha senkit nem zavart” – mondta Corinne, aki maga jelent meg a tárgyaláson, ahová nem vitte a kakasát, pedig valójában az állatot idézték be. Ezzel ellentétben azok, akik Maurice mellett állnak, a saját kakasukkal jelentek meg a bíróság előtt.

Végleges ítélet csak szeptember elején várható, de addig is elindítottak egy online petíciót Maurice megmentéséért, amit eddig 120-an írtak alá.

„Remélem, a gazda és a kakas nyer. Ez még mindig hihetetlen, hogy egy ember, aki a városból jön, nem akarja hallani a vidék hangját: a kakasokat, a teheneket, a templom harangját” – mondta Maurice egyik támogatója.

2019-07-05 18:38:31 - Mindenegyben Blog