MindenegybenBlog

Bergamói orvos: “Fogalmatok nincs, mi megy idebent. Maradjatok otthon!”

“Hazugság, hogy nem a vírustól halnak meg a betegek, a halálukat a vírus okozza, nem más, mert az “intersticiális tüdőgyulladás” olyan légzési problémákat okoz, amellyel a beteg már nem tud megbirkózni” – nyilatkozta egy internetes oldalnak Christian Salaroli, bergamói aneszteziológus, amikor arról beszélt, hogy a koronavírus-fertőzöttek a már meglévő krónikus betegségeik miatt veszítik-e el életüket vagy a vírustól. A XXIII. János pápáról elnevezett kórházban dolgozó orvos elárulta, hogy rendkívül elkeserítőnek tartja az emberek vélekedését, miszerint nem a vírus a halálozások kiváltó oka.

“A bergamói kórházban életkor és egészségi állapot alapján döntik el, kit kezelnek” – mondta. Ezenkívül hozzátette azt is, hogy nem az ő szava a döntő, hanem maguk a szakkönyvek, amikből tanultak.

Csakis azokat kezelik, akik a Covid-19-tüdőgyulladásban és légzési elégtelenségben szenvedtek, mindenki mást hazaküldenek. A fertőzötteken intubáció nélküli lélegeztetést alkalmaznak, amelyet szaknyelven noninvazív ventillációnak neveznek.

Az orvosok a reggeli vizitek alkalmával nemcsak a további kezelésekről, hanem életekről is döntenek, ugyanis számba kell venniük, hogy melyik betegnek van esélye a túlélésre. A fent említett kezelést csak azoknál alkalmazzák, akiknek van esélyük a túlélésre. A kórházi erőforrások azonban, végesek, ahogy az intenzíves ágyak száma is, tehát, nem minden fertőzöttnek tudják biztosítani a lélegeztetést.

Ez is érdekelhet:Egy 17 napos kisbaba kigyógyult a koronavírusból mindenféle gyógyszer nélkül!

A többi betegről azonban, le kell mondaniuk. Mivel a betegek szervezete rendkívül rosszul tűri az akut oxigénhiányos állapotot, így vajmi kevés esélyük van a túlélésre. Abban az esetben pedig, ha legalább három létfontosságú szerv nem működik megfelelően vagy leáll, a halálozási arány száz százalék.

“Az ilyen beteg tulajdonképpen már el is távozott, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy csodát várjanak tőlünk, ez a realitás” – árulta el az orvos.

“Én egyelőre még tudok éjszakánként aludni, mert a döntés azon az alapfeltevésen nyugszik, hogy valaki másnak – aki szinte mindig egy fiatalabb páciens – nagyobb esélye van túlélni. Ez legalább vigasztal” – mondta.

Ez is érdekelhet:Most érkezett a tragikus hír! Világhíres zenész is megfertőződött a koronavírussal

Az országrészek lezárásáról pedig azt nyilatkozta, hogy késeinek tartja a kormány döntését. Azt mondja, nem győzi hangsúlyozni, hogy mindenki maradjon otthon.

[LAPOZAS]

“A legjobb reakció erre a vírusra, ha nem mászkálunk. Fogalmatok nincs, mi megy idebent. Maradjatok otthon” – üzente mindenkinek a bergamói orvos.

Ez is érdekelhet:A mai napon egy 8 hónapos kisbabát diagnosztizáltak pozitív koronavírus eredménnyel

Nemcsak a betegeket, hanem a kórházi személyzetet is megviseli a helyzet, emberek remegnek és omlanak össze idegileg.

Azt állítja, hogy az egészségügyi rendszer sem a rendkívüli, sem pedig a normális működését nem képes ellátni. Jelenleg egy szívrohamhoz lehet, hogy egy órát kell várni a mentőre, míg normál körülmények között a kiérkezési idő mindössze néhány perc lenne.

“Olyan ez, mint a háborúban a sebészet: azokat próbálják megmenteni, akiknek van esélyük a túlélésre” – zárta le mondandóját Christian Salaroli.

2020-03-10 09:35:17 - Mindenegyben Blog