MindenegybenBlog

Bill Gates javasolja a magyaroknak is hogy teljesen műhúsra kellene váltani

Bill Gates szerint jó lenne, ha lassan átállna a világ a szintetikus hús fogyasztására!

A klímaválság elkerülése érdekében Bill Gates szerint az egyik legfontosabb lépés a marhahús-fogyasztás visszaszorítása lenne. Persze azt “politikailag helytelen” lenne kijelenteni, hogy mostantól a világon senki sem tarthat marhát, de, ha még hosszú ideig akarjuk élvezni a bolygónk szépségét, akkor az utolsó előtti percben vagyunk, hogy tegyünk érte valamit.

Bill Gates, a Microsoft társalapítója, aki jelenleg a Bill és Melinda Gates Alapítvány társelnöke és a Breakthrough Energy Ventures befektetési alap elnöke nemrég megjelent „Hogyan kerüljük el az éghajlati katasztrófát” című könyvében megfogalmazza, milyen szükséges lépéseket kell tennünk a éghajlatváltozást előidéző üvegházhatású gázok kibocsátásának megszüntetése érdekében.

“Az állatállomány szempontjából nagyon nehéz a változtatás. Vannak olyan farmok, ahol olyan ételeket adnak nekik, amelyek egy olyan vegyületet tartalmaznak, amely 20%-kal csökkenti a metán-kibocsátást. De sajnos ezek a baktériumok az állatok emésztőrendszerében továbbra is metánt termelnek, ez a fűfélék lebontásához elengedhetetlen. Attól tartok, hogy minél hamarabb jó lenne a szintetikus fehérje-alternatívákra összpontosítani, például a növényi alapú hamburgerekre.” – fejti ki véleményét a világ egyik leggazdagabb embere.

“Úgy gondolom, hogy minden gazdag országnak át kellene térnie a 100%-os szintetikus marhahúsra. Meg lehet szokni az ízkülönbséget, és azt állítják, hogy idővel még sokkal jobb ízt is ki tudnak kísérletezni. Tehát a közepes jövedelmű és a magasabb jövedelmű országokban úgy gondolom, hogy ez lenne az állati eredetű hús egy egészségesebb alternatívája.” – mondta Bill Gates a Technology Review-nak adott interjújában.

Bill Gates külön kiemelte azt a két vállalatot, akik máris nagy gőzerővel dolgoznak a szintetikus marhahús előállítása érdekében: ezek az Impossible Foods és a Beyond Meat cégek.

Fotó: creativecommons.org

2021-02-21 17:03:43 - Mindenegyben Blog