MindenegybenBlog

Börtönbe rácsok mögé zárná a politikusokat és a papokat is Böjte Csaba! Kijózanító amiket nyilatkozott! - Nyomj egy megosztást, ha egyet értesz vele!

A ferences rendi szerzetes a Budapesti Fegyház és Börtönben látogatott meg elítélteket.

A szemlelek.blog.hu írta meg, hogy Böjte Csaba a „gyűjtőben” raboknak arról beszélt, hogy 'mindannyian adventi várakozásban élünk, és hiszem, hogy az ő adventjük bármennyire is hosszú, előbb-utóbb eljön számukra is a karácsony”. A ferences rendi szerzetes Facebook-bejegyzéséből az is kiderül, hogy minden szülőt, tanárt, színpadra álló előadóművészt, a közvéleményt formáló politikust és természetesen a papokat is elhozná egy adventi elcsendesedésre, és legalább egy napra bezárná egy cellába.

„Igen, minden egyes ember, ki szólni kíván a gyermekekhez, felnőttekhez, alázattal legalább egy-egy napra be kellene vonuljon egy ilyen fegyházba, hogy rádöbbenjen a saját felelősségére, a tetteinek, az általa kimondott szavaknak súlyára – írta Böjte Csaba.

– Néztem az embereket és bár tudtam, hogy sokan szörnyű bűnöket követtek el, mégis őszinte sajnálattal telt el a szívem! A sajnálat mellett egész végig, és még most is ott van a szívemben a mardosó harag! Igen, haragszom magamra, az egyházra, az egész oktatási rendszerre, mert nem tudtuk, nem tudjuk eléggé szépen, érthetően, világosan elmondani az embereknek az Isten által kőtáblára írt tízparancsolatot! Ha ezeket a parancsokat megtanítottuk volna, ha az emberek szívébe véstük volna Istenünk boldogságra vezető útmutatását, akkor hiszem, hogy ma nem börtönöket építenénk, hanem azokat múzeumokká alakíthatnánk át – ütött meg kemény hangot Csaba testvér.

Böjte Csaba írása ezzel a buzdítással zárul: Adventi jó feltételként állj neki és tanuld meg kívülről Isten drága tízparancsolatát, közben legalább az interneten keresztül látogass meg egy fegyházat!

- Ön szerint igaza van? Nyomjon egy megosztást, ha ön is egyetért vele.

2018-12-07 15:06:48 - Mindenegyben Blog