MindenegybenBlog

Borzalmas hír jött – Feladta a szervezet a harcot, legyőzte a súlyos betegség az olimpiai bajnokot!

Gyászol a sportvilág, a rákkal vívott küzdelem után 37 éves korában elhunyt a Team GB téli olimpikonja, AJ Rosen. Három téli olimpián is elindult, szánkózás számban. Legjobb eredménye a hatodik helyezés lett a 2008-09-es szezonban. Ez volt Nagy-Britannia eddigi legjobb helyezése a szánkó Világkupán.

Andy Anson, a Brit Olimpiai Szövetség vezérigazgatója elmondta: a szövetség mély szomorúsággal értesült Adam „AJ” Rosen haláláról.

– A háromszoros szánkós olimpikon AJ gyakran egyedüli képviselője volt a sportágának a Team GB számára. De ragadós mosolya és meleg személyisége miatt a Team GB küldöttségének megbecsült tagja volt. Részvétünk AJ családjának, szeretteinek, valamint sportoló barátainak és kollégáinak – nyilatkozta Andy Anson.

Halálhírét a Twitteren jelentette be a Luge GB: 

– Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy a háromszoros Team GB olimpikon AJ Rosen ma reggel elhunyt a rák elleni kegyetlen harcot követően. AJ nem csak a valaha volt egyik legnagyobb GB szánkó olimpikonja, hanem a legbarátságosabb és legőszintébb ember is volt, akivel csak találkozni lehetett.

[LAPOZAS]

Rosen, akit széles körben Nagy-Britannia eddigi legnagyobb szánkósportolójának tartanak, a 2006-os torinói téli olimpián versenyzett, majd 2010-ben Vancouverben és 2018-ban Pjongcsangban is szerepelt.

New Yorkban született angol anyától, és kilencévesen, az 1994-es lillehammeri téli olimpiát nézve fedezte fel először a szánkózást. Olimpiai debütálásakor 21 évesen a 16. helyen végzett a férfiaknál, és négy évvel később is hasonlóan teljesített. Miután 2014-ben nem sikerült kvalifikálnia magát a szocsi játékokra, Rosen 2018-ban ismét a brit csapatban szerepelt, és a 22. helyen végzett, mielőtt bejelentette, hogy visszavonul a sportágtól.

2021-12-21 20:18:47 - Mindenegyben Blog