MindenegybenBlog

Csodálatos barlangot találtak Budapest alatt

Tudtad, hogy Budapest alatt található Közép Európa legnagyobb kiterjedésű barlangrendszere? Csodálatos videó mutatja be, ahogy kalandvágyó búvárok merülnek le a mélybe, hogy elénk táruljon a főváros alatti csodálatos és elfeledett világ. A különleges, odalenn talált leletek, mint például egy cápafog pedig csak még titokzatosabbá teszi az egészet.

A budai Frankel Leó utcából megközelíthető Molnár János-barlangot sokan tartják az egyik legszebb barlangnak itt, Közép Európában, de világszinten is híre van.

A legtöbb budapesti nem is tudja, hogy a város egy óriási, nagy kiterjedésű és mély barlangrendszer felett épült fel, melynek még ma is léteznek felfedezetlen részei, ahová nem sikerült lemerülni, vagy kutatásokat végezni.

Óriási kiterjedésű barlangrendszerről van szó, a közép-európai térség legnagyobb föld és víz alatti járatrendszeréről.

A Rózsadomb alatti barlangban kristálytiszta és meleg karsztvíz áramlik, ami szintén ritkaságnak számít, és egyben egyedülállóvá teszi.

A sekély vizű Malom-tóról már régóta sejtették, hogy talán összeköttetésben lehet valamilyen víz alatti barlanggal, de sokáig nem voltak biztosak benne, mígnem lemerült egy búvárcsapat , hogy a végére járjon a sejtéseknek.

2019-08-13 23:08:37 - Mindenegyben Blog