MindenegybenBlog

DK: Orbán miatt van válságban Magyarország ! Itt a bizonyíték!

 Demokratikus Koalíció (DK) szerint 20 százalék felett tetőzhet az infláció az év végén, a gazdasági válságért pedig Orbán Viktor miniszterelnök a felelős.

Varju László, a DK alelnöke keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: elemzők szerint leálló gazdasági növekedés, 20 százalékos infláció, csökkenő reálbérek és zsugorodó lakossági fogyasztás vár Magyarországra a közeljövőben. Azonban - folytatta - ezek a lesújtó gazdasági adatok szinte egyedülállóak Európában, senki sincs ma akkora bajban, mint a magyarok, hiszen az EU jelentős részében ma 10 százalék körüli infláció van - összegezte az MTI.

Úgy vélte: mára egyértelmű, hogy nem külső hatások miatt van bajban Magyarország, hanem az elmúlt 12 év "orbáni kormányzásának" következményeként. "Ezt tette az éveken át folytatott forintgyengítés, az EU-s pénzek felfüggesztéséhez vezető korrupció és a felelőtlen gazdaságpolitika"

 - fogalmazott.

Kijelentette: a DK szerint Orbán Viktor miatt van válságban Magyarország, és amíg ő miniszterelnök, addig marad a válság és napról napra egyre rosszabbul fognak élni magyarok.

2022-08-30 16:31:51 - Mindenegyben Blog