MindenegybenBlog

Drámai döntés? A 60 év feletti koronavírusos betegeket már nem kapcsolják lélegeztetőgépre

Egy Észak-Olaszországban dolgozó izraeli orvos számolt be a tragikus helyzetről.

Azt bizton lehet állítani, hogy a világon jelenleg Olaszországban a legsúlyosabb a koronavírus-járványhelyzet. Szombaton minden eddiginél többen, 793-an hunytak el az új koronavírus miatt, s ezzel 4825-re emelkedett a halálos áldozatok száma. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legnagyobb mértékben, 4821-gyel nőtt. A gyógyultakat és a halottakat is figyelembe véve a diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi egy hónap alatt 53 571-re emelkedett. A jelenleg beteg 42 681 emberből több mint 20 ezer szorul kórházi kezelésre, 7 százalékukat intenzív osztályon ápolják. Ezek a számok azt jelentik, hogy Olaszországban rosszabb a helyzet, mint a vírus eredeti epicentrumában, Wuhanban.

Gai Peleg izraeli orvos Pármában dolgozik és az izraeli 12-es csatornának számolt be az ott uralkodó helyzetről. A férfi elmondása szerint a súlyos és idős betegeknél már nem a kezelésen van a hangsúly, hanem azon, hogy a rokonok a szigorú előírások ellenére is elbúcsúzhassanak a haldoklóktól — számolt be a The Jerusalem Post.

A doktor elmondta, hogy a túlterhelés miatt úgy tűnik, hogy az egészségügyi személyzet tagjai azt az utasítást kapták, hogy a hatvan év felettieket már ne tegyenek lélegeztetőgépre – idézi a Neokhon.

Giuseppe Conte olasz kormányfő szombat éjszaka bejelentette,  hogy a súlyos járvány miatt Olaszországban ezentúl kizárólag a létfontosságú termékek előállítását és szolgáltatások nyújtását fogják biztosítani, minden másfajta termelési tevékenység leáll.

atv.hu

2020-04-09 19:48:22 - Mindenegyben Blog