MindenegybenBlog

Drámai hír! 10 napos nemzeti gyász követi II. Erzsébet királynő halálát!

Kiszivárgott a titkos forgatókönyv: Mi lesz Erzsébet királynő után?A Guardian hosszú tényfeltáró cikkben közölte azt a részletes titkos forgatókönyvet, amely II. Erzsébet brit uralkodó halálának esetére készült.

Kiszivárgott a titkos forgatókönyv: Mi lesz Erzsébet királynő után?A 71 éve uralkodó II. Erzsébet királynő köszöni szépen, jól van és egészséges. Viszont az élet rendje megköveteli, hogy a monarchia vezetése felkészüljön arra az esetre, ha elhunyna. A 96 éves Erzsébet halálára egy tikos forgatókönyv készült „London Híd Művelet” néven.

Álmából is felverik a miniszterelnököt

„London Bridge is down”– ezt a mondatot fogják elmondani egy titkosított vonalon az éppen aktuális miniszterelnöknek, akit – ha kell – álmából is felvernek, neki kell elsőként értesülnie a halálesetről. A London-hídra tett utalás egy kódnyelv része, amiből a miniszterelnök azonnal tudni fogja, hogy Erzsébet királynő elhunyt. VI. György király halálakor is volt hasonló kódnyelv, az ő halál hírét a „Hyde Park Corner” kifejezéssel közölték.

Bár a világ számára hatalmas tragédia lesz II. Erzsébet halála, a szakértők úgy hiszik, nem lesz teljesen váratlan a brit uralkodó elköltözése. Találgatások szerint rövid ideig tartó betegségben fog meghalni a királynő, s az egészségi állapotának részleteiről folyamatosan tájékoztatni fogja a Buckingham palota a közvéleményt a királynő orvosi stábjától származó információkra hivatkozva.

[LAPOZAS]

Habár igyekeznek felkészíteni a társadalmat a közelgő eseményre, Erzsébet halálhírét a legnagyobb titokban kezelik. A miniszterelnök tájékoztatása után a külügyminisztert is azonnal tájékoztatják. (Diana hercegnő halálakor 1997-ben, Robin Cook 15 percen belül tájékoztatást kapott a kórházban elhunyt királyi családtagról.) A Külügyminisztériumi hivatal ezt követően tájékoztatja azt a 15 Egyesült Királyságon kívüli kormányt, ahol a Királynő az államfő. Ezt követően értesítik a Nemzetközösség további 36 nemzetét is a halálhírről.

További részletek itt :http://www.atv.hu/

Át kell fogalmazni például a nemzeti himnusz szövegét, valamint ki kell cserélni a bélyegeket és a bankjegyeken szereplő arcképeket is.

A Buckingham palota nem kívánta kommentálni a Guardian London Bridge nevezetű forgatókönyvére vonatkozó állításait.

atv.hu / Guardian

2022-08-28 10:51:48 - Mindenegyben Blog