MindenegybenBlog

Dunai hajóbaleset: még mindig keresik a 6 éves kislány holttestét

Az esti tragikus hajóbalesetről jött új hír.

A hét sérült közül négyet már kiengedtek a kórházból. Mint ismert tegnap este balesetet szenvedett a Hableány nevű hajó a Duna budapesti szakaszán. Hét embert kórházba szállítottak, heten elhunytak, 21 ember még keresnek.

A hvg. hu követségi forrásai szerint a hajón volt egy koreai kislány is, akit nem találnak és egy hetvenéves turista eltűnését is megerősítették.

A hvg. hu úgy tudja ez volt az első napja Budapesten a dél-koreai turistacsoportnak. Szerdán este nyolckor indult vissza a hajójuk, ezután nem sokkal történt a szerencsétlenség.

A Blikk információja szerint egy, Incshon városában élő dél-korai család több tagja is az elhunytak között lehet. Néhány helyi lap ír arról, hogy egy 38 éves dél-koreai édesanya és hatéves kislánya, valamint az anyuka szülei is a Hableányon tartózkodtak a tragédia idején.  Az asszony 62 éves apja és 60 éves anyja sokszor vigyázott az unokára, mert kozmetikusként dolgozó lányuk nem ért rá munkája miatt. Ezt akarta az édesanya meghálálni egy európai körúttal.

A nő férje dolgozott, így nem tarthatott a családdal: amikor tudomást szerzett a történtekről, szólt a szöuli külügyminisztériumnak, hogy Magyarországra akar jönni. Úgy tudni, péntek délután érkezik Budapestre az édesapa, akit más családtagok is elkísérnek.

2019-05-31 15:08:32 - Mindenegyben Blog