MindenegybenBlog

Egész Európában egyedülálló magyar tó, ahol érdemes nyaralni! Filléres nyaralás Magyarországon, de olyan mintha külföldön lennél! Festői táj, amit egy különleges jelenség alakított ki!

Az Arlói-tó és a tavat körbevevő táj Borsod Abaúj Zemplén megye egyik legszebb tája! A tó úgy keletkezett, hogy a hegy alatti bányajáratok miatt a a hegyoldal megcsúszott és a suvadás eltorlaszolta a patak útját. A mint egy 10 hektáros tó a környék horgászparadicsoma, a a tó felett magasodó hegy természetjárók kedvelt célpontja, ahonnét, a tó körüli táj szépségében gyönyörködhetünk, a Bükk is látható.

A tó előterében lévő SUVADÁS LIGET rendezvényei elsősorban rock fesztiválok, WELLNESS HÉTVÉGE, PARADISE PARTY… közel 20 éve kedvelt szórakozási célhelyei, a fiataloknak, emellett számos rendezvény HAZAVÁRÓ és LASKAFESZTIVÁL, motoros találkozó, Országos Hajómodellezési Bajnokság, Festőtábor…mellett felújított strand, vendégházak várják a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Egész Európában egyedülálló magyar tó, ahol érdemes nyaralni! Filléres nyaralás Magyarországon, de olyan mintha külföldön lennél! Festői táj, amit egy különleges jelenség alakított ki!

Bár Magyarországon beköszöntött az első nyári kánikula, sokan mégis kénytelenek átalakítani nyári programjukat a koronavírus-járvány miatt.

Sokan tervezik a magyarországi nyaralást. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának véleménye szerint most a magyarországi turisztikai helyszínek a legbiztonságosabbak. Az M1 Ma este című műsorában elmondta, külföldi nyaralás esetén érdemes összehasonlítani a hazai koronavírus-fertőzöttséghez köthető számokat azon országokéval, ahova utazni szeretnénk.

[LAPOZAS]

Kiemelte, egyelőre nem ajánlja az utazást Spanyolországba, viszont Görögország, Horvátország is biztonságos nyaralási úti cél lehet, ha valaki mindenképp külföldön szeretne idén nyaralni.

Külföldi nyaralás előtt célszerű tájékozódni az utazással összefüggő szabályokról, ugyanis más előírások vonatkoznak az Európai Unió határain belüli, illetve az azon kívüli utazásokra – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek küldött keddi közleményében.

Ismertetik, hogy az Európai Unió tagállamai közötti utazásnál alapesetben nem kereskedelmi céllal vásárolt termékek ki- és behozatalára nincs korlátozás, de vannak olyan áruk, amelyek korlátozáshoz, engedélyhez kötöttek, például védett állat- és növényfajok, gyógyszerek, vadászfegyverek, alkohol és dohánytermékek, vagy a háziállat utaztatás.

A hatóság azt tanácsolja, hogy

a folyamatos gyógyszeres kezelésben részesülőknek érdemes igazolást kérniük az orvosuktól,mert csak a háziorvosuk által előírt mennyiségű gyógyszert vihetik magukkal tagállami utazásra. Az EU-n belül házikedvenc kizárólag olyan állatútlevéllel (pet passport) kísérheti gazdáját külföldi utazásra, amit az állat gazdájának lakóhelye szerint illetékes állatorvos állított ki – írják a közleményben.-írja a hirado.hu

2020-07-01 09:17:18 - Mindenegyben Blog