MindenegybenBlog

Egy 17 napos kisbaba kigyógyult a koronavírusból mindenféle gyógyszer nélkül! Kíváncsiak vagyunk, hányan örülnek a hírnek <3

Egy 17 napos kisbaba kigyógyult a koronavírusból mindenféle gyógyszer nélkül

Egy 17 napos csecsemő felépült a koronavírus tüneteiből, hogy specifikus antivirális gyógyszert kaptak volna.

A lány a legfiatalabb ember, aki legyőzte a betegséget Kínában. Február 5-én született a közép-kínai Wuhani Hubei Tartományi Kórházban - a Covid-19 kitörésének epicentruma.írja a lap.

Születésekor a lány anyjánál már diagnosztizálták az új koronavírust. A gyermeket ezután négy nappal később diagnosztizálták a betegség a Wuhani Gyermekkórházban.

Zeng Lingkong orvos és csapata a kórház újszülött osztályában éjjel-nappal gondoskodott a csecsemőről, akit végül elszigetelten helyeztek el, hogy megvédjenek más gyermekeket a vírustól.

Szerencsére a fiatal lánynál a halálos tüdőgyulladásos betegség egyik súlyosabb tünete sem jelentkezett.

Az állami médiában Dr. Zeng elmondta, hogy nem írtak fel vírusellenes gyógyszereket, és a gyermek stabil maradt ennek ellenére is.

A szakember elmondta a kiadványnak: "A gyermeket február 5-én hozták át hozzánk. Anyjának mellkasi fertőzése volt, és a baba születésekor pozitív volt a koronavírusra.

"A szíve kissé gyenge volt, de ezt kezeljük. Mivel az új koronavírus új, nem teljesen világos, hogy az újszülöttek hogyan befolyásolják. Nagyon óvatosnak kell lennünk az antivirális gyógyszerek újszülötteknek történő beadásakor is

"Mivel úgy tűnik, hogy állapota nem romlik jelentősen, nem írtunk fel külön vírusellenes gyógyszereket.

"Kezelése nagyon sikeres volt. Nem volt légzési nehézsége, láz és köhögés,írja a lap.

"A kezelés 16 napja alatt stabil maradt, és most kétszer negatívnak bizonyult a Covid-19 esetében.

Mivel a kitörés ez év elején kezdődött, mintegy 80 000 Covid-19-esetet jelentettek világszerte, több mint 2600 ember halt meg ennek eredményeként.

Annak érdekében, hogy megoldást találjanak a wuhani járványra, az USA tudósai tizennyolc majomot fertőztek meg a koronavírus törzzsel.

A rhesus makákókat a Közel-Kelet légzőszervi szindróma koronavírusának (MERS-CoV)lettek kitéve - egy törzs, amely köhögést, légszomjat, lázat és bizonyos esetekben szervi elégtelenséget okozhat, az Egészségügyi Világszervezet szerint.

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) tudósai úgy találták, hogy az általuk kifejlesztett kísérleti vakcina, a remdesivir néven hatékonynak bizonyult a fertőzött állatok kezelésében.

A makákókat mind hat napig megfigyelés alatt tartottuk, és kiderült, hogy azok, akiket a fertőzés előtt kezeltek remdesivirrel, nem mutattak tüneteket.

Az összes makákót beoltottuk és a beoltás után hat nappal elvégeztük a boncolást.

Jók az esélyek a gyógyulásra, de egyelőre csak állatoknál működik a vakcina

2021-01-01 12:16:10 - Mindenegyben Blog