MindenegybenBlog

Egymásnak adják a kilincset! 😱 Erdély is választ! ❤️A székelyek tudják a kötelességüket! Tolongnak a csíkszeredai konzulátuson a szavazni vágyók, óriási sor alakult ki!

A székelyek tudják a kötelességüket! Tolongnak a csíkszeredai konzulátuson a szavazni vágyók, óriási sor alakult ki

Sor alakult ki Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának épülete előtt a magyar országgyűlési választások napján, vasárnap. Mint megtudtuk, nem csupán a külképviseleti szavazást kérvényezők várakoznak, sokan még most adják le a levélszavazatokat is.

Nagy érdeklődés övezi az idei magyar országgyűlési választásokat Csíkszeredában: noha kicsivel több mint két hét állt az érintettek rendelkezésére, még vasárnap, a választások napján is folyamatosan adják le a levélszavazatokat a főkonzulátuson. Olyannyira nagy az érdeklődés, hogy az intézmény előtt sorban állnak a szavazni kívánó állampolgárok. Mint ismert, a magyarországi lakóhellyel rendelkező, a lakóhelyük szerinti névjegyzékben szereplő választópolgárok amennyiben a szavazás napján külföldön tartózkodnak, ahhoz hogy ott szavazhassanak, kérniük kell a tartózkodási helyük szerinti külképviseleti névjegyzékbe vételt.

FOTÓ: PINTI ATTILA 

Megkeresésünkre Farkas Balázs, a csíkszeredai külképviseleti választási iroda elnöke elmondta, az erre irányuló kérelmet összesen 2153 személy adta be Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusára, és közülük vasárnap délutáni beszélgetésünkig már több mint 1200 fő élt is a szavazati jogával. A sor kialakulását mindezek mellett az is magyarázza, hogy a szavazási levélcsomagot a főkonzulátusra kérők is leadhatják még vasárnap voksaikat, akkor is, ha az eddig rendelkezésükre álló időben nem vették ki a levélcsomagot a konzulátusról. A magyar állampolgárok 19 óráig élhetnek szavazati lehetőségükkel a csíkszeredai főkonzulátuson – tudtuk meg a külképviseleti választási iroda elnökétől.

2022-04-03 18:30:09 - Mindenegyben Blog