MindenegybenBlog

ÉLETBEVÁGÓ! Szputnyikot kapott??! EZ ÖNT is érintheti! Nagyon súlyos információ látott napvilágot!

ÉLETBEVÁGÓ! Szputnyikal oltották??! EZ ÖNT is érintheti! Nagyon súlyos információ látott napvilágot!

Szputnyikot kaptál? Az alábbi mellékhatás később jelentkezik és nagyon kellemetlen lesz

Szputnyik V: az orosz vakcina mellékhatásai oltás után

Az orosz Szputnyik V oltás után ezek a mellékhatások és oltási reakciók léphetnek fel.  A Szputnyik V vakcina beadása után ezek lehetnek az oltási reakciók:érzékenység, fájdalom és duzzanat a beadás helyén,gyengeség,fejfájás,fájdalom,rossz közérzet,orrdugulás, orrfolyás,lázesetleg bőrmelegség az injekció beadásának helyén,étvágytalanság,hányás,szédülés.Mivel lehet kezelni az oltási reakciót?A felsorolt reakciók enyhítésére fájdalom- és lázcsillapító gyógyszer alkalmazható. Ezek átmeneti reakciók, melyek általában beavatkozás nélkül is megszűnnek.

Okozhat-e vérrögöt a Szputnyik vakcina?Miután az orosz oltóanyag is ún. vektorvakcina, amelynek előállítása hasonlít az Astra Zeneca vakcinájához felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a trombózisveszéllyel az orosz oltóanyag esetén.

Ahogy korábban megírtuk, Orosz Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint a Szputnik V esetében nem kaptak egyetlen jelentést sem trombózisról, azaz nem okoz vérrögöket. Ezt a hírt a vedomosti.ru hírportál osztotta meg a Szövetségi Egészségügyi Felügyeleti Szolgálat, a Roszdravnadzor igazgatójának, Alla Samoilovának nyilatkozatára hivatkozva.

Samoilova szerint ez azért van így, mert a Szputnik V vakcina soklépéses tisztítási eljárása nyomán kizárják azon szennyező DNS-ek nagymennyiségű jelenlétét, amely a tombózis kockázati tényezője.

"Folyamatosan figyeljük a koronavírus elleni oltások biztonságosságát - mondta Alla Samoliova. A vakcina használatának kezdete óta egyetlen olyan esetet sem regisztráltunk, amely az koronavírus elleni oltás alkalmazásából származna, és a mellékhatások gyakorisága sem haladja meg a 0,1 százalékos arányt" - mondta.

[LAPOZAS]

Hozzátették azt is, hogy Argentínában, ahol első számú oltóanyag a Szputnyik V, szintén megerősítették a trombózis esetek hiányát.

Ugyanakkor nemrég kiderült, hogy a Szputnyik vakcinával való oltás után 4 ember meghalt, 6 ember pedig rosszul lett. Az ügyben az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is elkezdett vizsgálódni. Oroszország megerősítette ezeket az adatokat, de a komplikációkról úgy vélik, hogy nem hozhatók összefüggésbe az oltással.

Melyik vakcina, mennyire hatékony? Itt az összehasonlító táblázat, kattintson!

Mennyire véd az orosz vakcina a COVID-19 ellen?Az orosz vakcina hatásossága a klinikai vizsgálatok szerint már az első dózis beadása után 14 nappal 87,6%, ez a 21. napra 91,6%-ra emelkedik (a 60 év feletti populációban 91,8%).

Szergej Glagolev, az orosz egészségügyi miniszter tanácsadója korábban úgy nyilatkozott, hogy azok akik a Szputnyik V vakcina mindkét komponensét megkapták, kevesebb, mint 0,5 százalékuk fertőződött meg a Covid–19-cel. Az önkéntesek 10 százalékánál volt megfigyelhető "influenzaszerű szindróma", és a maximum 38 fokos, paracetamollal kezelhető láz.

2021-07-21 20:16:12 - Mindenegyben Blog