MindenegybenBlog

Elhagyhatta a kórházat: 325 kilót fogyott a világ legkövérebb nője - fotó

Mintegy 325 kilogrammot fogyott a világ legkövérebb nője, aki csütörtökön elhagyhatta azt az indiai kórházat, ahol gyomorszűkítő műtétét végezték. Eman Ahmed Abd al-Ati az Egyesült Arab Emírségekbe utazott, ahol hosszú kezelés vár rá.

 
A NŐ MÉG 11 ÉVES KORÁBAN HÍZOTT EL /FOTÓ: MTI
 

A 36 éves egyiptomi asszonyt a világ legkövérebb nőjének tartották, több mint 500 kilogrammos volt, amikor februárban Mumbaiba szállították, hogy megoperálják.

A súlycsökkentő beavatkozást végző sebészek elmondása szerint az alexandriai nő Abu-Dzabiban folytatja a fogyást. A mumbai Szaifi kórházban Abd al-Atinak speciális folyékony étrendet írtak elő, amivel annyit fogyott, hogy az operáció lehetővé nem vált.

A NŐ ÉVEK ÓTA NEM TUD FELÁLLNI /FOTÓ: MTI
 
 

Családja szerint al-Ati nagy súllyal, öt kilogrammosan született. Tizenegy éves korában hízott el nagyon, azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is kapott, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

[LAPOZAS]

Utazását és kezelését közösségi adakozás tette lehetővé. A világ hivatalosan is elismert legkövérebb nője az amerikai Pauline Potter, aki tavaly júliusban 293 kilót nyomott a Guinness Világrekordok által hitelesített mérlegen.

(MTI)

2019-08-14 10:15:27 - Mindenegyben Blog