MindenegybenBlog

Emberek figyelem:Mostantól igazoltatásnál ezért lefoglalja a Nav a magánszemélyek gépkocsiját!

Egymilliárdos bevételt hozott eddig az adóhivatalnak az idén bevezetett új eszköze, az azonnali foglalás.Ugyanis már egy közúti ellenőrzés során is lefoglalhatják az autót és az árut is bármilyen lejárt adótartozás fejében.

A lefoglalási eljárásra eljárásra az adóhivatalról szóló törvény ad felhatalmazást. Hogy működik ez?

Megy a gyanútlan autós az úton. Egy fényjelzés az úton, mely semmiképpen nem lehet szentjánosbogár: igen, a rendőr állított meg minket, körző fényjelzéssel az éjszakában. Semmi baj: forgalmi, papírok rendben.Ámde itt nem ér véget az ellenőrzés…A rendőr mellet ott a pénzügyőr is. Matat valamit a számítógépén. Sebaj kivárjuk.Aztán odajön és furcsa mondat hagyja el a száját:– Sajnos le kell foglalnunk a járművet. Legyen szíves követni minket…Ez mostantól bármikor valóság lehet: a pénzügyőr megnézi, hogy van-e adótartozásunk. És ha van, lefoglalhatja az autót!

A fenti példa törvényes. 

Jobb ha a hatósággal szembeni tartozásodat rendezed,mert kellemetlen meglepetés érhet.Érdemes tájékozódni a www.nav.gov.hu honlapján.Ez év márciusától adták át a rendőrségnek azt a jogot,ha a rendszám felismerő jelez, akkor nincs rendben a NAV-al a gépkocsi tulajdonosa között valami.Ki kell fizetni rögtön, rendőri kísérettel is.Az adminisztráció fél nap.Oszd meg te is!

2020-10-15 17:01:34 - Mindenegyben Blog