MindenegybenBlog

ENNYIÉRT nyaraltunk Görögországban a múlthéten, viszont amit ott tapasztaltunk, arra egyszerűen nincsenek szavak..

Idén Görögországot választottuk a nyaralásunk helyszínéül, mert itt még nem jártunk. 

Évek óta szerettünk volna eljutni ide, de ez az idén sikerült. 

Szerintünk jó áron nyaraltunk itt, a szállásunk, ami teljes apartman volt, közel a tengerparthoz Krétán, 390.000 forintba került 6 napra. Ennyiért tudtunk volna otthon vagy Horvátországnban is nyaralni, tehát átlagos költségvetés.

Az árak a görögöknél is magasak, bár koránt sem annyira mint Horvátországban. Itt talán picit élhetőbb minden, de Magyarországhoz képest mégis drágább. 

Viszont amit itt tapasztaltunk arra nincsenek szavak. 

A vendéglátósok kedvesek, emberiek, mosolygósak, empatikusak.

Mindig van egy-egy kedves szavuk, majdnem mindenhol megkérdezték hogy vagyunk, beszélgettek, körülugráltak minket, tényleg, lesték a kívánságainkat. 

A gyerekekkel türelmesek voltak, olyan emberien és szeretetteljesen viselkedtek bárhol voltunk, hogy ilyet mi még nem tapasztaltunk. 

A szállásunkon szintén csak ámultunk és bámultunk. 

Minden nap jött a hölgy takarítani - pedig nem volt benne az árban. Mosogatott, ágyazott, szellőztetett. 

A gyerekeknek játékkal készültek, társas, színező, kártyák. A szálláson volt allergiás gyógyszer, mikor megérkeztünkl víz volt behűtve, savas és mentes is, a klíma be volt kapcsolva, a hűtőben még voltak gyümölcsök, barack és dinnye szintén lehűtve. Elláttak jó tanáccsal, hol éri meg enni, hol szépek a partok, mik a kevésbé zsúfolt helyek, a gyerekbarát részek, a legjobb éttermek... 

Minden nap megkérdezték hogy éreztük magunkat. Sőt, még abban is segítettek hol van olcsó bolt, melyik a drága amit mindenképp kerüljünk.

Egy szó mint száz, mindenkinek szívből ajánlom Görögországot, de Krétát mindenképp, aki nem csak gyönyörű helyen szeretne nyaralni, hanem boldogsággal tölti el ha emberszámba veszik és a pénzéért kap némi emberséget is, ami itt természetes csak sajnos otthon nem.

2022-07-10 10:42:08 - Mindenegyben Blog