MindenegybenBlog

Erre nem számított senki – A 2. járványhullám előtt állunk! ITT A döbbenetes bejelentés, amit nem akartunk hallani….

Óriási a bizonytalanság az őszre prognosztizált második hullám lefolyásával kapcsolatban, amire többféle forgatókönyv is elképzelhető – mondta Oroszi Beatrix. Szakértői csoportjával biztosak benne, hogy a vírus újra támadni fog, és a neheze még csak most jön. Ami biztos, hogy most az átfertőzöttség jóval 1 százalék alatti, a keresztmetszeti vizsgálat után erre pontosabb becslés készülhet, de az 50-60 százaléknak még a közelében sem vagyunk, tehát a népesség nagy része fogékony a vírusra.- írta a napi.hu.

Nagy kérdés, hogy ennek a koronavírusnak van-e szezonalitása, vagy nincs. Jelen pillanatban még nem tudni, de a már ismert koronavírusokra jellemző a szezonalítás. Arra számítanak leginkább, hogy a terjedés nyáron lelassul, mérséklődik, de azért fennmarad, így az átfertőződés nő, a fogékonyak száma csökken őszig.- írta a napi.hu.

A második, őszi-téli hullám idejére a lakosság kisebb része lehet fogékony, a járvány pedig lehet hosszabb és korlátozások nélkül akár rosszabb is. Előfordulhat, hogy az őszi második hullám mellé egy influenzajárvány társul, dupla krízist okozva. Oroszi Beatrix azt a forgatókönyvet sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy bár mint mondta, kicsi a valószínűsége, hogy nyáron leáll a terjedés, nem gyűlik a fertőzést átvészeltek száma, ezért ősszel nagyobb járvány jöhet.

Nem kizárt az sem, hogy nyáron – minden más koronavírussal ellentétben – járványos terjedés is kezdődhet – tette hozzá Oroszi Beatrix.- írta a napi.hu.

2020-07-08 19:46:04 - Mindenegyben Blog