MindenegybenBlog

Európa veszélyben ! 211 fős csernobili személyzet már nem tud dolgozni !

Ennek oka a csaknem három hét folyamatos munka utáni fizikai és lelki fáradtság.

A csernobili atomerőmű munkatársai már nem végeznek berendezések javítását és karbantartását – közölte az Energoatom állami cég március 14-i közleményében Rafael Mariano Grosi NAÜ-főigazgatóra hivatkozva.

Ennek oka a csaknem három hét folyamatos munka utáni fizikai és lelki fáradtság. „211 ember – a műszaki személyzet és a biztonsági tisztek – továbbra sem változhat” – áll a közleményben.

Grosi felidézte, hogy a csernobili atomerőmű dolgozói a létesítmény területére történő orosz invázió előestéjén léptek be a műszakba.

„A helyzet romlása miatt egyre fontosabbá válik a NAÜ kezdeményezése az ukrajnai atomerőművek biztonságának és biztonságának biztosítására” – mondta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója.

Emlékezzünk vissza, hogy az orosz csapatok Fehéroroszországból léptek be a csernobili zónába, hogy folyosót biztosítsanak Kijev elfoglalásához. Túszul ejtve a csernobili személyzetet , katonai felszerelést küldtek Kijevbe, Ivankovba és Dymerbe.

Március 9-én áram nélkül maradt a csernobili erőmű, a tilalmi zónában lévő összes nukleáris létesítmény és Szlavutics városa. A harcok ellehetetlenítették a javítások elvégzését és az áramellátás visszaállítását.

Március 13-án az Energoatom bejelentette, hogy az Ukrenergo szakemberei befejezték a 330 kV-os Lesznaja-Csernobil vezeték javítását, és újraindították a csernobili atomerőmű és Szlavutics város áramellátását.

Március 11-én az ukrán hírszerzés arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte a csernobili atomerőműben elkövetett terrortámadás előkészítését . 

2022-03-15 09:49:10 - Mindenegyben Blog