MindenegybenBlog

Ez áll a 2022-es Dávid-naptárban a tavaszról. Nem tesszük zsebre, amit a márciusról jósol

Ez áll a 2022-es Dávid-naptárban a tavaszról. Nem tesszük zsebre, amit a márciusról jósol

Reggel havazhat, majd kisüt a nap

Pénteken az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, nyugaton megerősödik. Kezdetben az Alföld nagy részén erősen felhős lesz az ég, a Duna-Tisza közén egy összeáramlási vonal mentén kisebb havazás, hózáporok alakulhatnak ki. Délután a legtöbb helyen napos, gomolyfelhős időre számíthatunk szórványos záporok, hózáporok délen és a Dunántúl keleti felén fordulhatnak elő. Hajnalban -8, 0 fokig hűl le a levegő. Délután 5-9 fokot mérhetünk.

Szombaton eleinte sok lesz a napsütés, délutánra azonban többfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet. Egy-egy zápor, hózápor délnyugaton alakulhat ki Többfelé élénk, északkeleten néhol erős lesz az északkeleti szél. Hajnalban -7, -1, napközben 3-8 fok várható.Vasárnap szinte zavartalan napsütéssel indul a nap, de napközben dél felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet. Délután a legtöbb helyen már csak szűrt napsütésre készülhetünk. Délen gyenge eső is előfordulhat. Helyenként élénk lesz az északkeleti szél. Hajnalban -9, -2, délután 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn is erősen felhős lesz az ég. Kisebb havazás, hózápor néhol előfordulhat. Élénk, a Dunántúlon erős lesz az északi, északkeleti szél. A csúcshőmérséklet mindössze 1 és 6 fok között alakulhat. Keddre napos, gomolyfelhős idő körvonalazódik elszórt záporokkal, hózáporokkal. Továbbra is több helyen élénk, a Dunántúlon erős északi, északkeleti szél fújhat. Délután 2-7 fokra van kilátás.

[LAPOZAS]

Ennyi volt a tél? Mutatjuk, mit mond a Dávid-naptár

A Dávid-naptár szerint a A TAVASZT AZ ÁPRILIS HOZZA EL

A TAVASZT AZ ÁPRILIS HOZZA EL

 

A Dávid-naptár szerint idén sokáig tart a tél, február közepétől ugyan melegedni fog az idő, de márciusban még kétszer is erős lehűlés várható, sőt, akár havazásra is számítani lehet - írja a ripost. A tavaszt az április hozza majd el.

Májusra viszont visszaesik a hőmérséklet, nagyobb esőzésre is számítani lehet 5–7. körül.

Június második hetére azonban már a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet.

A legmelegebb hónap viszont a július lesz, ekkor várhatók a legnagyobb kánikulák.

Ellenben augusztussal, ami a tavalyinál hűvösebbnek ígérkezik.

 

SZEPTEMBERBEN FAGYOK IS LEHETNEK

 

Szeptember második felében éjszaka már fagypont alá is hűlhet a levegő, és bár október közepén még elérheti a 25 fokot a nappali hőmérséklet, novemberrel beköszönt a hideg, 20. után havazás is várható. Ami pedig a decembert illeti: egyelőre enyhének ígérkezik és nem is mutat fehér Karácsonyt.

2022-03-03 23:11:52 - Mindenegyben Blog