MindenegybenBlog

Ezért halt meg Albert Györgyi !

Október 3-án volt 12 éve, hogy Albert Györgyi tragikus hirtelenséggel 44 évesen elhunyt. A népszerű újságírót, tévést máig nem felejtették el barátai, de egykori kollégái sem. Köztudott volt, és maga is vállalta, hogy depressziós. Ugyan ő nem nevezte problémának, de azt bevallotta, hogy rendszeresen iszik alkoholt.

Györgyi éppen egy tévés felvételre indult, mikor egy taxiban rosszul lett és leállt a szíve. Egy órán át próbálták újraéleszteni, de hiába tettek meg mindent a kiérkező mentősök, a diagnózis szerint légzési és keringési elégtelenség okozta a halálát.

Joshi Barath: Nem találta az utat a boldogsághozA TV2 sorselemzője, Joshi Bharat csütörtökön látta vendégül Györgyit.– Elképesztően hirtelen történt minden, mégis valahol várható volt a targédia. Csupa indulat volt belül, amikor azt mondta, hogy elhagyja az országot, már érződött, hogy lemondott önmagáról. Mintha megadta volna magát a sorsnak – emlékezett vissza Bharat. – Ahogyan megélte a folyamatos stresszt, az okozhatta a halálát. Sajnos már nagyon rossz állapotban volt, elhanyagolta magát. Nem vigyázott már a méltóságára, ez látszott a rengeteg cikkből is, ami megjelent róla. Nem találta az utat a boldogsághoz. Próbáltam beszélni vele, de túl kevés volt rá az idő. Úgy éreztem, feladta a harcot. Iszonyú düh volt benne a világ felé – mesélt utolsó benyomásairól a sorselemző.Lang Györgyi: Mintha mindig ismertem volna– Sajnos egyik médium sem tudta elfogadni őt. Vétek volt, hogy nem használták ki a tudását, hisz magasan kilógott a középszerű médiasztárok közül. Nem is tudom pontosan mikor találkoztam vele először, olyan, mintha mindig ismertem volna. Nagyon fog hiányozni... – mondta megrendült hangon Lang GyörgyiNem tudom elképzelni a várost Györgyi nélkül– Hihetetlenül tehetséges, felkészült, páratlanul jó újságíró volt. Bántotta az ostobaság, a tehetségtelenség és az aljasság. Az lett a veszte, hogy éppen ilyen emberekhez szeretett volna tartozni. Irritálta a környezetét azzal, hogy öntörvényű volt és okos. Lehet, hogy érzelmileg labilis volt, öntudatában azonban sosem. Borzasztó, hogy elment. Nem tudom elképzelni a várost Györgyi nélkül – emlékezett barátnőjére Sándor Erzsi.

2020-09-29 15:46:34 - Mindenegyben Blog