MindenegybenBlog

EZÉRT TILOS A RUHÁKAT A LAKÁSBAN SZÁRÍTANI – A SZAKEMBEREK SZERINT NAGYON VESZÉLYES ÉS RENDKÍVÜL EGÉSZSÉGTELEN! SOKAN NEM TUDNAK ERRŐL:

Én is mint a legtöbb ember télen a kimosott ruhákat szobában szárítottam, a radiátorra terítettem. Nagyon veszélyes és a szakemberek szerint rendkívül egészségtelen! Erre akkor jöttem rá, amikor egyszer tüdőgyulladást kaptam majd folyamatos légzési problémák léptek fel nálam.

Mint aztán kiderült, ha bent szárítjuk a ruhákat, főleg ha radiátorra pakoljuk azokat, akár 30 %-al is megnövelhetjük a lakóterület páratartamát, ezzel tökéletes közeget biztosítva a gombák szaporodásához.

A sok kimosott ruha, akár 2 liter vizet is tartalmazhat.

Már lassan 1 éve odafigyelek arra, hogy ne szárítsam a ruhákat a lakásban. Ezalatt az idő alatt hatalmas javulás történt az állapotomban, egy ideje már nem érzékelem olyan erősen a tüneteket.

A legtöbben immunisak egy ideig a gombás fertőzésre, azonban nagyobb veszélyeztetettségnek vannak kitéve az asztmás betegek, azok akiknek le van gyengülve az immunrendszerük, és a daganatos betegek.

Nagyon fontoljuk meg, hogy hol szárítjuk ruháinkat, mert ezzel akár visszafordíthatatlan tüdőkárosodást is szenvedhetünk.

Mindenképp részesítsük előnyben ha az időjárás megengedi akkor az udvart vagy rossz idő esetén a teraszt, erkélyt.

2020-02-07 15:40:59 - Mindenegyben Blog